Handbol

“La clau són els clubs”

Handbol. Sergi Baguer, seleccionador infantil, destaca el nivell de les competicions catalanes per explicar l’èxit de Catalunya en l’últim estatal

“L’objectiu sempre és aconseguir la medalla i, com que ets ambiciós, busques l’or, és clar. Després et trobes amb el que et trobes”, va dir ahir Sergi Baguer (Castelló d’Empúries, 1985), seleccionador català infantil masculí campió estatal, diumenge a Galícia. L’equip, un dels cinc ors catalans –l’altre representant de l’handbol gironí va ser la jugadora del Garbí, Natàlia Bassa, or cadet amb 35-30 sobre Madrid en la final–, va superar Andalusia 16-24 en la final, després de capgirar el 14-9 en el descans.

“Vam perdre moltes pilotes, els llançaments eren sense efectivitat, ens defensaven bé i tallaven les pilotes per acabar marcant al contraatac...”, recordava ahir, l’endemà d’agafar el bus a les quatre de la tarda a Vigo i arribar a quarts de nou del matí a Sant Joan Despí amb la medalla d’or penjada al coll. “Va ser un crit d’atenció, d’activació per als jugadors. I dues correccions molt concretes, una en defensa i una en atac. I ens va sortir perfecte: vam acabar encaixant només dos gols en la segona meitat, el primer en el minut 21. Nosaltres vam saber obrir la seva defensa 5-1 o 6-0 i amb l’un contra un vam acabar ajustant el que és el nostre sistema de joc”, argumentava sobre la metamorfosi d’un equip que havia començat massa nerviós. “D’alguna manera o d’una altra els has d’activar i fer-los agafar la confiança que teníem des de la primera fase: fer-los veure que ho podíem guanyar, tal com vam fer en la segona jornada”, apuntava Baguer sobre la selecció infantil masculina, que va fer el sis de sis amb 14-30 al País Basc, 25-18 a Andalusia i 20-17 contra Navarra en la fase de grups; 28-20 en els quarts contra Canàries i 24-23 a Castella i Lleó en la semifinal.

Cinc ors i una plata

Catalunya va tancar el campionat estatal de seleccions amb cinc títols (infantil, cadet i juvenil masculina i infantil i cadet femenina) i un subcampionat (juvenil femenina), un registre que supera el de l’any abans a Lloret de Mar: quatre ors, una plata i un bronze. “Aquí la clau és que a Catalunya tenim una gran competició, amb uns grans equips i uns grans clubs. S’ha de reconèixer que els clubs fan una gran tasca tant en la promoció d’escoles com tecnificacions i també hi ajuda que hi ha grans entrenadors, formats i amb experiència”, és l’explicació que dona Sergi Baguer a l’èxit de l’handbol català de formació, en creixement. “Sí que al darrere hi ha un sistema de joc a les seleccions, amb un director tècnic”, és una altra de les claus de les seleccions catalanes, segons l’entrenador gironí. “A banda de mi, com a entrenador, tinc un ajudant que també és tècnic al seu club, el delegat que també i, fins i tot, el fisioterapeuta que teníem també ho és, en el seu club. Hem format un bon staff per fer un bon anàlisi i una bona tasca”, és l’explicació al sis de sis de l’infantil masculí.

LA MITJA PART

L’infantil masculí va fer sis de sis i en la final va capgirar un 14-9 en el descans (16-24)
“Va ser un crit d’atenció i vam encaixar només dos gols en la segona meitat”

“El projecte em va engrescar”

Sergi Baguer va deixar l’Augi Sarrià el febrer de l’any passat per motius personals i aquesta temporada dirigeix el primer equip del GEiEG, la secció d’handbol del qual celebra el seu 20è aniversari aquest 2018. Ho fa a la 1a catalana, dues categories menys. “Amb el canvi hi ha una gran diferència de portar un equip a nivell estatal o equips de base i de Lliga Catalana. Diferència de jugadors que individualment tenen un altre nivell. Però bé em va engrescar molt la possibilitat d’entrenar el GEiEG pel projecte que es vol iniciar perquè és ambiciós, es vol recuperar el GEiEG de base, tenir equips en totes les categories i tenir-les doblades”, va dir Baguer, que afegia: “És a llarg termini i no vol dir que hagi de sortir en un, dos o tres anys. A nivell intern ja n’hi ha hagut, de canvis: els jugadors i pares ho han notat i els entrenadors tenen una línia de treball que no tenien establerta fins ara, amb preparació física per a cada jugador, per als porters... Es fa com un club amb exigència i amb previsió de futur.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)