Més esport

Castellet i Salarich, a Corea

Jocs Olímpics. L’esquí-surfista vallesana viurà la seva quarta experiència olímpica, mentre que l’esquiador osonenc s’estrenarà en la cita sud-coreana de Pyeongchang (9-25 de febrer)

Queralt Castellet (Club Esportiu Masella Team), i Quim Salarich (La Molina Club d’Esports) són els dos primers esportistes catalans que s’han assegurat la presència en els Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang (del 9 al 25 de febrer). Serà la quarta experiència olímpica per a l’esquí-surfista vallesana, mentre que l’esquiador osonenc s’estrenarà en la cita reina dels esports d’hivern.

Tot i els 28 anys, Castellet és tota una veterana. L’onzena posició en migtub dels campionats del món de surf de neu de Sierra Nevada 2017 li va donar la classificació olímpica i ara intentarà millorar els resultats anteriors. A Sotxi va ocupar l’onzena posició en la final (61.75) després d’haver aconseguit la segona millor puntuació en les semifinals (93.25). Abans havia acabat dotzena a Vancouver 2010, on precisament va ser la banderera de la delegació espanyola, i 26a en la seva estrena olímpica en els Jocs de Torí 2006. El seu currículum esportiu es completa amb la medalla de plata que va guanyar en el mundial de Kreischberg el 2015, una cinquena posició en el del 2013 a Stoneham; a més d’una medalla de bronze i altres distincions en la copa del món.

Salarich, de 23 anys i una de les esperances de l’esquí català pels propers anys, tindrà l’oportunitat de continuar progressant al costat dels grans especialistes. Aquest vigatà de naixement és un gran especialista en les proves tècniques i fa tres anys que ja va debutar en una prova de la copa del món a Schladming, Àustria. Només dos mesos i mig més tard va guanyar una cursa d’eslàlom FIS a Solda, Itàlia, i l’endemà va ocupar la segona posició. A més, ha estat campió d’Espanya absolut (2013).

Salarich va complir els criteris per classificar-se per als Jocs amb la 25a posició en els campionats del món de Saint Moritz 2017 en la disciplina d’eslàlom. El seu bon moment de forma l’exemplifica la victòria que va aconseguir en la prova d’eslàlom de la Far East Cup, que es va disputar a High1 Resort, casualment a Corea del Sud.

Un basc amb aire català

Entre els components de la delegació espanyola hi haurà el basc Juan del Campo, un esportista amb un vincle profund amb Catalunya. És un esquiador format esportivament al Club d’Esquí Val d’Aran i forma part del programa de tecnificació de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

Pendents de Mirambell, Pau i Bargalló

La representació catalana en els Jocs Olímpics d’hivern encara es podria ampliar en els pròxims dies, ja que la llista definitiva es donarà a conèixer d’aquí a dues setmanes. Els altres candidats amb possibilitats d’acudir a Corea del Sud són el pilot de tobogan Ander Mirambell, les esquiadores Núria Pau i Júlia Bargalló i l’esquiador Alex Puente. De tota manera, la participació catalana a Pyeongchang serà inferior a la de fa quatre anys a Sotxi, on hi va haver set esportistes. Ara només podien repetir quatre dels que hi van competir: Adrià Díaz, que no s’ha classificat; Castellet, classificada, i Mirambell i Puente, pendents de classificar-se. La jove rider catalana Maria Hidalgo compleix els criteris del COE i el CSD, però de moment no ha obtingut la seva plaça per a la cita sud-coreana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)