Handbol

França i un ventall europeu cada cop més ric

Handbol. L’equip ‘bleu’ enceta el camí de la reconquesta continental amb la repetició de la final del mundial contra Noruega en un campionat amb Croàcia, Dinamarca, Alemanya, Suècia i Espanya, entre altres aspirants

La selecció francesa, liderada per l’insaciable Nikola Karabatic, continua acaparant els pronòstics en un escenari europeu cada cop més ric i variat, i que va molt més enllà del big four que durant un temps va comandar el mateix combinat bleu, i els conjunts de Dinamarca, Croàcia, aquest cop com a amfitrió, i Espanya, habituals en la majoria de semifinals dels grans campionats. Entre l’estol de candidats s’hi ha de comptar Alemanya, que defensa el ceptre continental assolit fa dos anys en una final d’infaust record per al conjunt espanyol en el Tauron Arena de Cracòvia (24-17). Noruega, vigent subcampiona mundial amb el talentós Sander Sagosen al comandament, Eslovènia, bronze en el mundial de França però amb la baixa del blaugrana Jure Dolenec, i Suècia, paradigma del joc col·lectiu, també aspiren a lluitar per les places d’honor.

En l’europeu no hi ha respir possible, i en la jornada inaugural ja hi haurà dos plats exquisits per degustar. A Porec (20.30 h) es jugarà la repetició de la final de l’últim mundial, en què França mirarà d’encetar amb bon peu el camí de la reconquesta europea contra Noruega. Sense Narcisse i Omeyer, ja retirats de la selecció, Nikola Karabatic i el blaugrana Cédric Sorhaindo lideraran les experts al costat dels nous valors de l’handbol gal, amb Vincent Gerard, Nedim Remili, Kentin Mahé i els blaugrana Timothey N’Guessan i Dika Mem, entre d’altres. El futur blaugrana Ludovic Fàbregas és baixa per lesió. A l’altre bàndol, Sagosen se les haurà amb molts dels seus companys al París Saint-Germain. A més del brillant central, en el conjunt escandinau també destaca el jove porter Torbjorn Bergerud, el lateral dret Kent Rovin Tonnesen, l’extrem dret Kristian Bjorsen i el pivot Bjarte Myrhol. L’altra gran cita del dia, a Split (20.30 h), aixecarà passions. El conjunt amfitrió, Croàcia, mesurarà el seu potencial amb el seu gran rival balcànic, el combinat serbi. La tornada de Domagoj Duvnjak després d’una llarga lesió al genoll és la millor notícia per als locals, que s’estrenaran contra un equip molt menys fet i en plena fase de construcció. En aquest mateix grup també saltaran espurnes en el duel nòrdic entre Suècia i Islàndia.

Joc combinatiu vs. físic

La selecció espanyola, subcampiona en l’europeu de Polònia i enquadrada en el grup D (Varazdin), no entrarà en acció fins demà contra la República Txeca. Serà la segona gran cita del combinat estatal amb el sarrianenc Jordi Ribera com a seleccionador, després de la cinquena posició del mundial de França. L’equip espanyol, que comparteix grup amb la vigent campiona olímpica, la Dinamarca de Mikel Hansen, haurà de fer valer el seu joc col·lectiu i la seva riquesa tàctica contra un handbol cada cop més físic i a la seva eterna falta de llançament exterior. En la segona fase és molt probable que el conjunt de Ribera, amb sis catalans –Joan Cañellas, Viran Morros, Valero Rivera, David Balaguer, Adrià Figueras i Ferran Solé–, s’hagi de jugar les garrofes amb la campiona continental, Alemanya. Catapultat per Andreas Wolff sota els pals, l’equip que ara dirigeix Christian Prokop va ser, tot i les baixes, tota una sensació en l’europeu de Polònia. A més, aquest cop no hi faltarà el màxim golejador de la lliga de campions, l’exquisit extrem del PSG Uwe Geinsheimer.

Grup A
18.15 h Suècia - Islàndia
20.30 h Croàcia - Sèrbia
Grup B
18.15 h Bielorússia - Àustria
20.30 h França - Noruega
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)