Esquí

Corea, l'objectiu dels esquiadors catalans

Del 9 al 25 de febrer, PyeongChang acollirà els XXIII Jocs Olímpics d’Hivern

A menys d’un mes de la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern 2018 i a dues setmanes perquè es faci pública la llista definitiva d’esportistes seleccionats, els catalans ho donen tot per complir amb els criteris de selecció. Queralt Castellet i Quim Salarich són, de moment, els nostres dos esportistes amb el bitllet a la butxaca.
 
Del 9 al 25 de febrer, PyeongChang acollirà els XXIII Jocs Olímpics d’Hivern, la cita reina dels esports d’hivern a escala mundial. Cada quatre anys només uns pocs privilegiats poden accedir a competir-hi, això sí, després d’haver suat la classificació. I en això estan els esportistes catalans amb opcions a viatjar a Corea del Sud, que han de complir els criteris fixats per la FIS i, després, els aprovats pel COE i el CSD.

Representació catalana assegurada 

De moment, i amb dues setmanes de competició encara per davant, hi ha dos esportistes catalans que  estaran segur a la cita olímpica, ambdós membres de l’equip RFEDI.

El primer és la rider Queralt Castellet (CEMT), una veterana tot i la seva edat que ja ha estat en tres Jocs Olímpics d’Hivern i que intentarà superar el seu millor resultat (11a posició a Sotxi). Compleix els criteris marcats per RFEDI-COE-CSD gràcies a l’11a posició en halfpipe dels Campionats del Món de Snowboard de Sierra Nevada 2017. Una esportista fiable que encara els Jocs amb molta ambició i experiència.

L’altre esportista amb els deures fets és Quim Salarich (LMCE), que s’estrenarà en uns Jocs Olímpics en plena ascensió en la seva carrera esportiva d’esquí alpí. El català compleix els criteris estatals per la seva 25a posició als Campionats del Món de Saint Moritz 2017 en la disciplina d’eslàlom. A més, avui s’ha proclamat campió de l’eslàlom de la Far East Cup, celebrada a High1 Resort, justament a Corea del Sud. Precisament, als JJ.OO. l’acompanyarà el basc Juan del Campo, esquiador format esportivament amb el club català CEVA i inclòs dins del programa de tecnificació de la FCEH.

Esforç titànic per assolir l’objectiu

Queden dues setmanes perquè es faci oficial la llista definitiva i això es tradueix en últimes oportunitats pels esportistes que encara no compleixen els criteris de selecció. El que segurament està més a prop d’aconseguir-ho és Ander Mirambell (RCD Espanyol), que divendres a Saint Moritz podria certificar la classificació. El pilot d’skeleton no va tenir una bona cursa el passat cap de setmana a la Copa del Món d’Altenberg (26è) però ocupa la 4º posició de països que poden aportar un esportista als Jocs.

Per la seva part, Júlia Bargalló, (CAEI), Núria Pau (LMCE) i Alex Puente (CAEI) es troben en plena lluita per sumar un bon resultat que permeti complir el criteri RFEDI-COE-CSD, en un esport exigent i de molt nivell internacional com és l’esquí alpí. 
   
A snowboard, a banda de la Queralt Castellet, la jove rider Maria Hidalgo compleix els criteris del COE i el CSD però, de moment, no ha obtingut la seva plaça a la llista olímpica de classificació. Cal recordar que la catalana del CEMT surt d’una important lesió.

Per últim, i no menys important, del 9 al 18 de març PyeongChang celebrarà els XII Jocs Paralímpics d’Hivern, i allà hi serà l’esportista Astrid Fina disputant els seus segons JJ.PP. en snowboard, després del diploma olímpic a Sotxi (6a). La catalana es troba a Baqueira Beret entrenant molt dur per arribar al gran dia en el millor estat de forma possible.

Expansió del talent català

Sens dubte, el fet que hi hagi alguns esportistes amb opcions a estar en uns Jocs Olímpics referma la bona feina que es fa des de la base. “Estem molt satisfets amb el fet que la Queralt Castellet i el Quim Salarich s’hagin assegurat el bitllet. I esperem que no siguin els únics. Estic convençut que els esportistes que estan lluitant ara mateix ho donaran tot fins l’últim moment per obtenir la seva plaça i que la delegació catalana a Corea serà més nombrosa” afirma el president de la FCEH, Oscar Cruz.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)