Esquí

L’ordre dels factors i els títols catalans

Esquí de muntanya. Oriol Cardona fa el doblet en l’estatal i Marta Garcia Farrés supera Clàudia Galicia

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) va tornar a ser campió estatal, ahir en la modalitat esprint, i tanca el campionat a la vall de Boí amb els dos títols que s’hi disputaven, perquè abans-d’ahir ja havia estat el vencedor en la vertical. Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) i el madrileny Antonio Alcalde van ser segon i tercer en les dues disciplines. “Ha anat molt bé, i també per a en Pinsi i l’Antonio; crec que tots tres podíem haver aconseguit la victòria en qualsevol de les dues curses. Per tant, estic molt content d’haver-me trobat bé i no haver comès cap errada tant en els esprints com en la vertical”, va dir el banyolí, que en la final –eren quatre sèries: individual, quarts, semifinals i final– va fer 3:15 i va avantatjar de set segons Pinsach i Alcalde, segon i tercer. Cardona recordava que és la modalitat que li va millor: en la copa del món de la Xina va guanyar la plata –és l’única en què ha aconseguit podis internacionals– i a Suïssa, aquest cap de setmana que ve, n’hi torna a haver en el programa, juntament amb individual, que substitueix la vertical –en la cita xinesa va ser quart–. “M’agradaria ser top 7”, va dir el doble campió estatal referint-se a l’individual a Suïssa, mentre en la resta –d’aquí a quinze dies la copa del món és a la Font Blanca (Andorra)– apuntava als cinc primers. En esprints, Marta Garcia Farrés (CE Cerdanya Skimo Team) va guanyar el títol davant de Clàudia Galicia, segona a set segons, l’endemà de guanyar el títol vertical en una cursa en què Garcia Farrés va obtenir el bronze. Ahir, el podi femení el va completar la promesa Júlia Casanovas, també del Cerdanya Skimo Team com Galicia, i Clàudia Sabata (Mountain Runners del Berguedà) va ser quarta i segona de la categoria.

Els esquiadors catalans han competit aquest cap de setmana sense els colors de la selecció catalana, com a acte de protesta per la situació en què es troba el país i els presos polítics. Al novembre, la selecció catalana d’esquí de muntanya va decidir que no participaria en els campionats estatals com a tal, i que donava llibertat als esquiadors per fer-ho a títol individual.

ORIOL CARDONA

“Estic content d’haver-me trobat bé i no haver comès cap errada”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)