Més esport

Una victòria impecable

Piragüisme. Aurora Figueras i Océane Brindeau van guanyar la regata de Río Negro, a l’Argentina, considerada el Dakar de la piragua perquè és la prova per etapes més dura del món

Aurora Figueras (CN Banyoles) i Océane Brindeau (Talavera) van ser les vencedores en la categoria K2 femení de la 42a edició de la regata internacional de Río Negro, la prova per etapes més dura del món en el piragüisme, que es considera el Dakar de l’especialitat. La banyolina (27 anys) i la francesa (22), establerta a Talavera fins que aquest any es va traslladar al Pla de l’Estany, ja s’havien proposat com un repte ser a la Patagònia per disputar-hi la cursa més llarga del calendari internacional, amb més de 300 quilòmetres repartits en 7 etapes d’una mitjana de 40 que es van dur a terme des del dia de Reis amb una jornada de descans entre la tercera i la quarta i que van començar 213 palistes en 128 embarcacions.

Figueras i Brindeau no van tenir rival en la categoria femenina: van guanyar totes i cadascuna de les etapes i, a la general (41è lloc absolut), van treure 1h25 i 1h38 al segon i el tercer K2 femení. “En alguns moments molt dur, sobretot psicològicament. Físicament deixant de banda les butllofes de les mans i els peus, hem aguantat molt bé les dues” va dir ahir la banyolina que qualificava l’experiència com a molt bona. “El fet de ser etapes i anar viatjant i dormint a diferents llocs i conviure amb l’altra gent... Ha estat molt maco tot plegat” hi va afegir.

Aurora Figueras, campiona estatal de marató, ja va ser segona en el descens del Sella, el mes d’agost, amb l’eivissenca Eva Barrios, amb qui havia guanyat el bronze en l’últim campionat d’Europa en K2 després de ser cinquena en K1 a Ponte de Lima.