Esquí

Lles i Aransa acolliran la Marxa Pirineu-Memorial Frederic Roura d'esquí nòrdic

La Marxa Pirineu és la gran festa de l’esquí nòrdic al Pirineu català

El diumenge 21 de gener se celebrarà la Marxa Pirineu-Memorial Frederic Roura. Aquesta marxa popular arriba ja a la seva vint-i-sisena edició i s'espera que l'edició de 2018 sigui la més exitosa dels últims anys gràcies als gruixos de neu actuals i a l'augment de practicants de la modalitat. També pel posicionament de la "Pirineu" com una de les marxes d'esquí nòrdic més populars de la serralada pirinenca.

Aquesta tradicional Marxa és única a la península Ibèrica pel fet que surt d'una estació, la de Lles, i arriba a una altra, a l'estació veïna d'Aransa. Aquest any la marxa ve acompanyada de bons gruixos de neu i d'unes condicions immillorables. A més, segons informa l'associació Tòt Nòrdic en el seu comunicat es podrà mantenir el circuit en la seva totalitat, arribant la cursa llarga fins al Mirador d'Aransa.

La cursa consta de 2 distàncies, la de 14 i la 25 km. Es consolida la categoria familiar en què 3 membres d'una mateixa família es poden inscriure i participar de manera conjunta.

A la Pirineu 2018 ha confirmat la participació l'esquiadora Laura Orgué, la fondista catalana i estatal que ha estat en el més alt de la competició d'esquí nòrdic. Actualment competeix en curses muntanya.

Servei de transport

La Marxa Pirineu aposta per preus populars a partir de 15 € per la categoria familiar i de 19 € per a la individual mantenint el mateix preu per la distància llarga o curta. La inscripció inclou el transport en bus des de Lles-poble fins a Lles-estació i el retorn des de l'arribada a Aransa fins al punt de sortida. A més, es comptarà amb els punts d'avituallament a Pollineres i l'avituallament de l'arribada a Aransa, sempre amb productes del territori i ambientació musical.

Més proves i circuits

Enguany s'ha creat el XCircuit, circuit pirinenc de marxes d'esquí nòrdic. La Marxa Pirineu serà la primera cursa del circuit i l'objectiu d'aquesta iniciativa és tornar al caràcter popular de les marxes d'esquí nòrdic.

D'altra banda des de l'associació Tot-Nòrdic s'ha informat que el dia abans de la "Pirineu", el dissabte 20 de gener, també se celebrarà la Micro-Pirineus a l'estació d'Aransa, prova d'esprints molt vistosa i en exclusiva destinada a categories infantils.

També informar que la Marxa Patufet, posposada al seu moment, ja té nova data: serà el 25 de febrer 2017 a Sant Joan de l'Erm.

Cadí continua com espònsor principal de la Marxa Pirineu o del XCircuit en la seva línia de suport de les competicions esportives.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)