Waterpolo

Waterpolo

Eurolliga

Buscant un ple històric

Waterpolo. El Sabadell i el Mataró intentaran complir els pronòstics i passar als quarts de l’Eurolliga, i el Sant Andreu competirà per fer el mateix

L’Astralpool Sabadell i La Sirena Mataró, dos dels quatre millors equips del continent, i el Sant Andreu intentaran superar la segona fase de l’Eurolliga, que comença avui, i classificar-se per als quarts de final. Les andreuenques són les amfitriones del grup H, que competeix a la piscina Sant Jordi, “una de les catedrals del waterpolo català”, com va recordar ahir el president de la federació catalana, Enric Bertran, i on també hi haurà les vallesanes, mentre que les maresmenques buscaran el bitllet a Catània. En joc, dos bitllets en cada grup.

El tècnic del Sabadell, David Palma, s’estrena en la màxima competició continental, però no ho fan les seves jugadores, que configuren un bloc experimentat i que parteix amb moltes possibilitats de reconquerir un títol que ha guanyat quatre vegades, l’última, el 2016. “És un repte molt gran suplir el que va fer el Nani Guiu, un gran entrenador. Estic impacient perquè comenci la competició, és una impaciència semblant a la que tenia quan jugava. Les jugadores són competitives i volen tornar a guanyar la competició. És un equip confeccionat per a aquest repte”, explica el tècnic. “L’Eurolliga és el nostre objectiu amb majúscules i per això ens entrenem dur des del setembre”, afegeix Olga Domènech, la capitana d’un Sabadell que ha disputat sis de les últimes finals a quatre.

El Sant Andreu té un equip que creix dia a dia i que té molta projecció. Avalat per la segona posició en la lliga, confia a fer bo el factor piscina i accedir als quarts de final per primera vegada en la història després d’haver-s’hi quedat a les portes el curs passat en perdre en l’últim sospir per una vaselina de la jugadora del Mataró Laura López. “L’Eurolliga és una motivació i una il·lusió, un repte bonic. Tenim un grup complicat, però d’entrada ens hem de centrar en el primer partit contra l’Utrecht.”

D’altra banda, el Mataró es desplaça a Sicília i és un dels favorits per embutxacar-se un dels dos bitllets que hi haurà en joc a Catània. Avui s’estrena amb l’Ugra Khanty-Mansisk rus, demà es veurà les cares amb les amfitriones de l’Orizzonte, amb les quals es podria jugar el primer lloc, important amb vista a l’encreuament dels quarts. El Lilla francès serà l’últim escull.

ELS PROTAGONISTES

Les jugadores són competitives i volen tornar a guanyar la competició. És un equip confeccionat per a aquest repte
David Palma
Ent. sabadell
L’Eurolliga és una motivació i una il·lusió, un repte bonic. Tenim un grup complicat
Javi Aznar
entrenador sant andreu
Grup H (Barcelona)
CN Sabadell - Dunaújváros 18.30h
Sant Andreu - Utrecht 20.30h
CN Sabadell - Utrecht demà
Sant Andreu - Dunaújváros demà
Dunaújváros - Utrecht diumenge
St. Andreu - Dunaújváros diumenge
Grup F (Catània)
Orizzonte - Lilla 18.30h
Mataró - Ugra 20.30h
Mataró - Orizzonte demà
Ugra - Lilla demà
Lilla - Mataró diumenge
Orizzonte - Ugra diumenge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)