Tennis

Final de doble motivació

Tennis. Halep, que es desfà de Kerber, i Wozniacki, que sotmet Mertens, es jugaran el títol femení de l’obert d’Austràlia i el número 1. Cilic venç Edmund amb solvència i espera o Federer o Chung

La romanesa Simona Halep (1) i la danesa Caroline Wozniacki (2) trencaran demà una barrera psicològica en la final de l’obert d’Austràlia. Malgrat que totes dues han estat números 1 de la WTA –Halep ostenta ara la primera posició– i que, de fet, es jugaran el privilegi demà en la final, mai abans han guanyat un títol de Grand Slam. El dèficit, amb dues finals perdudes cadascuna, ha condicionat la seva trajectòria. Això, sobretot, li ha passat en els últims anys a Halep, eterna favorita destronada que ahir va derrotar en dues hores i 20 minuts l’alemanya i campiona el 2016 Angelique Kerber (21) per 6-3, 4-6 i 9-7 en un duel en què va salvar amb caràcter dues pilotes de partit. Wozniacki, per la seva banda, es va desfer de la tapada belga Elise Mertens (37a) per 6-3 i 7-6 (2) en una hora i 37 minuts. La danesa, que li va clavar un escandalós 6-0 i 6-2 en el darrer precedent en la primera fase de la copa Masters, domina el cara a cara amb Halep per 4-2.

Malgrat que serà la seva tercera final de Grand Slam –Roland Garros 2014 i 2017–, els millors registres de Halep a Melbourne eren els quarts del 2014 i el 2015. L’agressivitat i la determinació van ser fonamentals per a la romanesa, que va signar 50 cops guanyadors, disset més que Kerber.

La reformulada Wozniacki havia estat semifinalista a Melbourne el 2011 i també va jugar la final de l’obert dels Estats Units el 2009 i el 2014. El seu vuitanta per cent de punts guanyats amb el primer servei –37/44– va ser clau en el seu triomf contra Mertens. L’èxit la catapulta definitivament al primer pla després d’haver guanyat fa pocs mesos la copa Masters a Singapur. Wozniacki va ser número 1 el 2010 durant 66 setmanes amb només 20 anys, però la competència i les qüestions personals la van fer perdre entre les immensitats de la WTA. Un break en el quart joc li va aplanar el camí davant de la belga. Malgrat tot, Mertens té fusta i va amenaçar amb 5-6 i servei tot i que tenia el partit mig perdut amb 4-2 en el segon set. Wozniacki va forçar el desempat en un joc dramàtic de 18 minuts i va enfilar el camí del triomf.

Cilic, superior

Tal com es preveia, el croat Marin Cilic (6), l’home que va plorar en la final de l’any passat a Wimbledon impotent veient l’allau de joc de Roger Federer, no en va tenir prou, i s’hi vol tornar a enfrontar. Sempre, això sí, que el coreà Hyeon Chung (58è) no esguerri avui la festa als australians, entregats a la màgia del suís. Agressiu –35 cops guanyadors, 25 el britànic– i amb un servei abassegador que mai no va cedir –45/50 amb el primer–, Cilic es va desfer del sorprenent britànic de 23 anys Kyle Edmund per 6-2, 7-6 (4) i 6-2 en dues hores i 18 minuts i es va plantar a la final amb una relativa comoditat aplanada pels problemes físics del seu rival, que va ser atès al vestidor amb molèsties al maluc al final del primer set. Serà la tercera final de Grand Slam de Cilic després d’haver estat campió de l’obert dels EUA el 2014. Amb 29 anys, a més, passa a la història com el primer croat que arriba a la final del torneig australià.

HOMES. Semifinals
(6) Cilic - Edmund 6-2, 7-6, 6-2
DONES. Semifinals
(1) Halep - (21) Kerber 6-3, 4-6, 9-7
(2) Wozniacki - Mertens 6-3, 7-6
ORDRE DE JOC. Semifinals Rod Laver Arena. 9.30 h del matí
Hyeon Chung - (2) Roger Federer
És extraordinari no perdre cap vegada el servei. Estic jugant molt bé a tennis. Soc més agressiu que el 2017
Marin Cilic

Martínez és semifinalista en mixtos i els Bryan s’acomiaden

La tennista de Iecla Maria José Martínez i el brasiler Marcelo Demoliner jugaran les semifinals de mixtos després de superar ahir els australians Sanders-Polmans per 7-5 i 6-4. Amb 35 anys i retirada del circuit individual, Martínez va jugar la darrera copa Masters de dobles femenins i en va ser campiona el 2009 al costat de la mallorquina Núria Llagostera. Els seus rivals són avui a les 8 del matí l’hongaresa Timea Babos i l’indi Roban Bopanna (5). La matinada passada, la pròpia Babos i la francesa Mladenovic (5) havien de disputar la final de dobles femenins contra les russes Makarova-Vesnina (2). En homes, els Bryan (6) van perdre contra els colombians Cabal-Farah (11), que demà jugaran la final contra el croat Pavic i l’austríac Marach.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)