Ciclisme

Carles Ferrer gira full

Ciclisme. El nou delegat a Girona de la Federació Catalana exposa els seus plans per als propers anys, amb les escoles de ciclisme com a gran objectiu

“Ja coneixia la situació. I en la federació catalana tenim la problemàtica de les assegurances: el que havíem pogut guanyar durant quatre anys i apostar per un vessant més esportiu, ha quedat reduït. L’entrada d’ingressos ha de repercutir també en les assegurances, han pujat molt, i no només a Catalunya”, és la impressió de Carles Ferrer (Figueres, 1969), delegat gironí de la Federació Catalana de Ciclisme, sobre la situació de l’ens federatiu a l’inici del mandat de Quim Vilaplana com a president en l’àmbit català un cop celebrades les eleccions del desembre després de les quals Ferrer relleva Francesc Moradell. “Ha fet molt bona feina, i ho dic a tothom amb qui parlo”, afirmava sobre el seu antecessor, amb qui no va poder pactar una transició. “No hi tinc cap problema i ja ho vam parlar en el seu moment, per buscar la manera de fer un traspàs. La meva voluntat era que seguís col·laborant. A Barcelona potser no hi era tant i potser per aquí va arribar la seva idea de presentar-se. Però ja està, hem de girar full després d’aquesta història, ell ho ha de pair i el que hem de fer nosaltres és treballar, mirar endavant i afrontar el futur. És el camí a seguir”, va assegurar.

Les prioritats

“Ens hem de preocupar de les entitats que tenim aquí, els clubs i les seves activitats. Promocionar i donar impuls a les escoles de ciclisme, que també és un àmbit en creixement, i l’hem de lligar amb el tema escolar i d’ensenyament”, apuntava Ferrer sobre un dels seus eixos prioritaris, les escoles de ciclisme a partir de les quals espera poder tornar a disposar en breu d’equips de competició: “Aquí a Girona és una de les coses que ja he plantejat. Ara no queda res, només el Baix Ter i el Frigorífics Costa Brava femenins. Però de nois, cadet i júnior, res.” “Qui té potencial, en té a qualsevol edat”, argumentava respecte al procés de l’escola en la competició. Ara n’hi ha tretze, a la demarcació, set o vuit d’homologades. Ferrer ja s’hi ha reunit i els ha proposat que col·laborin entre si, amb una bona predisposició com a resposta. “Hi ha les de Carles Torrent i Antonio Miguel, que també va bé perquè venen del món de la carretera. Hem de mirar de sumar esforços.” “Has de tenir aquesta continuïtat i no tenir escoles que els nanos amb catorze o quinze anys hagin de marxar fora”, sentenciava sobre el que ha de ser l’embrió dels propers equips. El calendari és un altre dels aspectes en els quals Ferrer i el seu equip –Sergi Güell i Lluís Soler hi col·laboren– han posat el focus: “Tenim l’Open Gironí de BTT tancat amb quatre proves i alguna última que mirarem de lligar. I és una de les bases, perquè l’any passat només va tenir tres proves i va quedar molt penjat, es va fer la tercera i no se’n va fer cap més. A la tardor segurament farem un altre campionat per complementar la temporada.” “Les curses de carretera: que hem perdut tot el calendari que teníem a Girona. No busquem esdeveniments amb una persona que estira el carro, sinó coses més plausibles”, és un altre eix prioritari del seu mandat.

Capitalitat

“Estic rebent inputs per tots els costats: clubs, organitzadors, àmbits com aquests professionals. Recollim el que arriba i ho hem de posar en context” va dir el delegat gironí sobre la presència de Girona al mapa mundial del ciclisme, tant per la presència de professionals que s’hi entrenen com d’esdeveniments que s’hi organitzen: “La Sea Otter o les de Klassmark són importants i van molt bé. Però nosaltres ens hem de moure en el nostre àmbit, que de moment és més de la demarcació. No els hem de deixar de banda, és ciclisme, i al final la cosa ha de fluir perquè hi hagi difusió. I va bé en l’aspecte econòmic.”

MORADELL

“No hi tinc cap problema. La meva voluntat era que seguís col·laborant”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)