lliga de campions

Vrlic rescata el Barceloneta

Waterpolo. Cinc segons abans del final, el boia mariner va contrarestar el gol d’Estrany, el català del Hannover, i va donar tres punts imprescindibles als barcelonins en la lliga de campions

barceloneta 13 hannover 12

ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo, Famera (1), Granados, Munarriz (3), Vrlic (3), Larumbe, Paul, Fran (2), Tahull (1), Perrone, Mallarach (3) i Bustos.HANNOVER:Schenkel, Corusic (1), Bukowski, Real (3), Brguljan, Tkac, Jokic, Preuss (1), Sekulic, Estrany (1), Ban i Winkelhorst.PARCIALS:2-2, 4-4, 3-2 i 4-4.

Amb molts més problemes dels previstos, però, al cap i a la fi, amb el mateix valor, l’Atlètic Barceloneta es va desfer d’un coratjós Hannover en l’última jornada de la primera volta i va sumar tres punts imprescindibles per mantenir les possibilitats d’accedir a la final a vuit de la lliga de campions. Als mariners, un pèl irregulars en defensa i en atac, sobretot en les accions de superioritat, els va costar desempallegar-se dels alemanys, més efectius en les accions amb un jugador més. De fet, no ho van aconseguir del tot al llarg del partit i es va arribar a l’últim sospir amb l’empat a dotze. Però en el moment clau els catalans no van fallar. Fran Fernández va provocar una exclusió visitant al límit de la possessió i, en un moment tan determinant com complicat, els mariners van triangular a la perfecció i el boia Josip Vrlic va superar Schenkel, el porter titular de la selecció alemanya i un dels responsables de la igualtat que es va viure ahir a la piscina de Sant Sebastià.

Fins al desenllaç, el partit va ser un estira-i-arronsa constant. El boia Vrlic va estrenar el comptador i Famera va aprofitar la segona superioritat per fer el segon. Però els alemanys van respondre amb dos gols consecutius i van neutralitzar la diferència. El Hannover es va avançar a l’inici del segon quart i Fran Fernàndez va replicar de seguida. L’Atlètic Barceloneta va recuperar la iniciativa amb els gols de Mallarach i Munarriz (6-4) i tot feia pensar que seria el cop letal. Però els alemanys no es van rendir i van equilibrar la balança abans del descans (6-6).

Els mariners van sortir amb empenta després de l’aturada i van encadenar dos gols –Munarriz i Tahull– que, ara sí, semblava que serien l’escletxa definitiva. Però el montenegrí Darko Brguljan, un autèntic malson ahir fent sis gols, va tornar a atemorir els catalans (8-8). Sortosament, l’esquerra de Blai Mallarach va permetre als mariners guanyar l’únic quart (9-8). Encara que la incertesa es va allargar. Els locals no van saber sentenciar i el català del Hannover Pere Estrany va empatar 49 segons abans del final. Llavors, el Barceloneta va definir amb precisió quirúrgica.

ELS PROTAGONISTES

El més important és que hem sumat els tres punts. Ha estat el nostre pitjor partit a Europa