Tennis

Miracle contra llegenda

Final masculina. El mag Roger Federer busca avui als 36 anys el seu vintè títol de Grand Slam i la sisena corona a Austràlia contra el potent croat Marin Cilic (9.30 h, Eurosport)

Marin Cilic (6) serà demà el número 3 del món. Té un gran servei, una dreta molt potent i va fer un gran partit contra Nadal (1). Amb 29 anys està en la seva plenitud i una final de Grand Slam no li ve de nou perquè ja n’ha jugat dues, amb triomf a Flushing Meadows el 2014. Cap dels arguments, però, té prou pes per considerar-lo favorit contra la llegenda Roger Federer (2), l’home que bat rècord rere rècord i que espera revalidar el títol en l’obert d’Austràlia. Irromp en un estat òptim i sense haver cedit ni un set. Lluitarà pel seu sisè títol a Melbourne i pel seu vintè de Grand Slam en trenta finals. Malgrat que Cilic va tenir un dia més descans –va jugar la semifinal contra Kykle Edmund dijous–, la poca exigència que ha tingut el suís i el seu estil directe que li permet no allargar els punts, dilueixen l’avantatge teòric del croat. Federer domina el cara a cara per 8-1. Cilic el va vèncer en la semifinal de l’obert del EUA del 2014 en tres sets. Ha plogut molt però ja té un model per emmirallar-se. Austràlia va ser l’any passat el punt de partida del nou Federer, que va cloure el 2017 amb dos títols grans i que a Melbourne va començar a exhibir al món el seu revés a sobrebot d’alta dificultat que li va permetre evitar el mal que li feia la bola alta de Nadal. La final de l’any passat va ser segurament el millor partit del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)