Handbol

Handbol

Campionat d'Europa

Desclavar aquella espina

Handbol. La selecció espanyola busca avui contra Suècia (20.30 h, Teledeporte) el primer europeu de la seva història després de penjar-se la medalla de plata en quatre ocasions

El 31 de gener del 2016, la selecció espanyola de Manolo Cadenas marxava de l’europeu de Polònia amb un segon lloc i una plata amarga com a botí. Aquella derrota obligava a jugar el preolímpic aquell equip que, tot i una final discreta, s’havia penjat una metall que, amb el temps, ha guanyat valor pel fet d’haver-la aconseguit contra la totpoderosa Alemanya. Aleshores, la selecció espanyola va encaixar un dels revessos més durs de la seva trajectòria; no classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. Allò va precipitar una remodelació de les convocatòries i un canvi a la direcció tècnica; Manolo Cadenas va passar el testimoni al català Jordi Ribera, que ja va debutar amb bona nota –un cinquè lloc– en el mundial de l’any passat a França. El rejoveniment del combinat, la introducció progressiva de saba nova i recuperar la competitivitat han estat les obsessions del tècnic de Sarrià de Ter, que, avui (20.30 h, Teledeporte), té la possibilitat de fer guanyar el primer ceptre continental al conjunt estatal. Al davant hi haurà Suècia, que lidera el palmarès dels campionats d’Europa amb quatre ors.

La recepta sembla clara i els seixanta minuts de la semifinal en què la selecció espanyola va reduir el potencial francès a la mínima expressió són la gran referència. “Hem de seguir gaudint sobre la pista com vam fer en el darrer partit de la lligueta contra Alemanya i en la semifinal contra França. Hem sabut estar bé en motles facetes del joc quan tocava i ho hem de repetir en la final”, analitza Jordi Ribera. Davant les experts, els jugadors espanyols van mostrar-se infal·libles en tots els aspectes defensius i implacables en atac. “La final és un premi per a un grup que no deixa de creure en el que fa, guanyi o perdi”, va dir Jordi Ribera després de la classificació per a la final.

Al davant, el combinat espanyol tindrà una Suècia pletòrica. Per tornar a una final després de setze anys sense ser-hi i per haver guanyat en la pròrroga una Dinamarca que era favorita. “Són molt ordenats en defensa però, a més, corren molt al contraatac. Haurem de fer molt bé els canvis atac-defensa com ja vam fer davant França”, conclou Ribera que avui, contra aquesta Suècia que descriu, tindrà l’opció de donar a la selecció espanyola el primer títol continental. És l’oportunitat perfecta per treure’s l’espina clavada de les quatre finals perdudes, sobretot la darrera contra Alemanya fa dos anys.

Rússia - Espanya 23-22
Europeu de 1996 (seu: Espanya)
Suècia - Espanya 25-23
Europeu de 1998 (seu: Itàlia)
França - Espanya 31-23
Europeu de 2006 (seu: Suïssa)
Alemanya - Espanya 24-17
Europeu de 2016 (seu: Polònia)

LES FRASES

Són molt ordenats en defensa I corren molt al contraatac. Haurem de fer molt bé els canvis atac- defensa com ja vam fer contra França
La final és un premi per a un grup que sempre creu en el que fa, guanyi o perdi
Jordi Ribera
tècnic de la sel. espanyola
Hem de fer un partit molt complet per guanyar i aconseguir que els suecs no corrin
Valero Rivera
jugador de la sel. Espanyola

Dinamarca i França volen el bronze

Després de la decepció de les semifinals en què els dos conjunts eren els favorits en les respectives eliminatòries, França i Dinamarca es veuen les cares avui (18 h) en la lluita pel bronze. El combinat francès ja es va penjar un bronze el 2008 a Noruega mentre que els danesos han pujat tres vegades al tercer graó del podi europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)