Atletisme

Annasse ja treu el cap

Atletisme. El júnior de l’AA Palamós va guanyar el campionat de Catalunya de 3.000 metres en pista coberta en la categoria absoluta. “Volia posar-me a prova per d’aquí a dues setmanes”, va dir

“Volia posar-me a prova perquè d’aquí a dues setmanes faré el míting de Barcelona, a Sabadell. I havíem pensat que, abans de fer un 3.000 a ritmes tan alts i com que no hi havia competit mai, havíem de veure les sensacions. I si era un plantejament més de cursa tàctica, veure com em respondria el cos”, explica Annasse Mahboub (AA Palamós), que va guanyar diumenge el campionat de Catalunya de 3.000 m en pista coberta en la categoria absoluta. El júnior de Palafrugell, nascut el 30 novembre del 1999, va fer un temps de 8:14.62 i va acabar amb un segon de marge respecte a Brahim Fateh (ISS l’Hospitalet), segon el dia que complia 25 anys, i dos respecte a Artur Bossy (FC Barcelona), tercer, 1994. “Va estar bastant bé, de menys a més. En el primer mil vam sortir relativament lents i bastant cap al final ja vam córrer més: vam acabar a 2:37”, va dir Mahboub sobre la cursa en la qual volia provar les sensacions a la pista. Ahir, les explicava: “Estic content i ara tocarà seguir fins al dia 13, a veure si podem fer la marca que volem.”

El míting d’aquí a quinze dies al mateix lloc on va guanyar el seu primer títol català absolut és el gran objectiu de la temporada de l’atleta, que s’entrena amb Josep Carballude: “Serà un 3.000 absolut en el qual segurament estaré, en funció dels inscrits, en el 7:45 o 7:50. I espero poder tenir una cursa a ritme de 8:05, per baixar del 8:10.” En la cursa d’abans-d’ahir, el júnior del Palamós va córrer una cursa tàctica, resolta al final: “Va estar bé perquè corria amb l’Artur Bossy, que és absolut i fa molt poc va fer un 8:06. I Brahim Fateh també és molt ràpid i amb un final molt bo. Em va agradar perquè vaig poder respondre molt bé en els últims 200 i fins als últims 50 metres no es va decidir.”

La millora

“És el que estem intentant millorar aquest any: aquest final. La velocitat en curses tàctiques per poder portar el cos a ritmes molt més ràpids amb uns canvis bruscos, que és l’objectiu d’aquest any”, va afirmar Annasse, que ho argumentava: “Per això l’hem enfocat més a la pista coberta, la temporada. Per intentar millorar aquest aspecte.” Mahboub va destacar primer en cros i aquest any va ser setè –i or per equips amb Espanya– en l’europeu. I aquest gener amb la selecció europea, 27è: “A Edimburg vam anar-hi amb la preparació de pista coberta perquè després de l’europeu vaig estar una mica malalt. Havia perdut una setmana d’entrenaments i vam decidir anar-hi amb càrrega. I fer-ho com es pogués: no va anar gaire bé, com era previsible...”

Campió del món el 2016, i ara, rècords júniors

“No m’ho esperava, va sortir així.” És la valoració que feia ahir Annasse Mahboub sobre el campionat del món de cros en edat escolar que va guanyar fa dues temporades, el colofó del seu primer gran any. En aquest, apunta la pista: “La idea que tinc per a aquest hivern és estar sobre els 8:05, que suposaria el rècord d’Espanya. I si anés molt millor, que tampoc ho estem enfocant per anar a aquests ritmes, baixaríem del 8:03 i ens posaríem en el que seria rècord d’Europa. Però són ritmes que encara no estem acabant de tocar i, per tant, m’estranyaria.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)