Atletisme

Distinció a Hoernecke-Gil

Atletisme. L’EMA (European Masters Athletics) li donarà el premi al ‘fair play’ del 2017 amb el títol ‘Una vida per a l’atletisme i els màsters’

La que va ser secretària del Club Atletisme Lloret durant 25 anys, Marina Hoernecke-Gil (Berlín, 7 de març de 1942), rebrà el premi fair play del 2017 de l’EMA (European Masters Athletics) amb el títol ‘Una vida per a l’atletisme i els màsters’. El guardó se li entregarà en el campionat d’Europa a Madrid del 19 al 24 de març. La candidatura de Hoernecke-Gil la va presentar la federació espanyola (RFEA), que l’any passat ja la va reconèixer en la seva gala anual i que va crear un premi a la trajectòria en l’atletisme màster –engloba l’àmbit esportiu, organitzatiu i federatiu, entre d’altres– i que s’entregarà aquest 2018 per primer cop, a Salamanca en el marc del campionat estatal de pista coberta.

Marina Hoernecke-Gil va practicar des de jove moltes disciplines esportives: esquí, handbol, tennis de taula, patinatge, natació i atletisme. I també va destacar per la seva facilitat en els idiomes, ja que domina l’alemany, l’anglès, el francès, l’italià, el català i el castellà. Per això va poder fer de traductora, locutora i relacions públiques. Com a atleta té un ampli palmarès en l’àmbit català i estatal, dues medalles en l’europeu màster a l’aire lliure –plata en 5.000 m marxa atlètica (el 1990 en +45 anys) i bronze en els 10.000 (50, el 1992)–. Com a marxadora va fer dos rècords del món, en 50 km (W50 5h37:24 i W55 5h56:47). També va fer els 400 m, llançaments i proves d’ultrafons com la Marató de Sables o l’Ultra Sàhara.

A més del seu càrrec directiu a Lloret de Mar, on va organitzar diversos campionats estatals de veterans, va ser durant 22 anys la secretària de l’EVAA i ara és membre d’honor de l’EMA, organització que la distingeix. A la IAAF també va dur a terme funcions en els departaments de veterans i, a l’Estat, es va fer càrrec de mantenir els rècords de les categories màster durant molts anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)