Esquí

Arriba la 39a edició de la Marxa Beret aquest cap de setmana

Marxa Beret 2018, la gran festa de l'esquí nòrdic

El cap de setmana del 3 i 4 de febrer Baqueira Beret se celebrarà la 39a edició de la Marxa Beret, la competició popular d'esquí de fons més multitudinària d'Espanya, que tornarà a comptar amb participants procedents de tot Europa. Es disputaran les competicions en tres distàncies 10 km, 21 km i 42 km.

L'habitual circuit gratuït de fons de Beret es transforma el primer cap de setmana de febrer de cada temporada en un magnífic recorregut que arriba fins als 42 km de longitud. I és que els dies 3 i 4 de febrer l'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu rep de nou la Marxa Beret, la 39ª edició, que actualment forma part del calendari del Circuit de Llargues Distàncies Populars (ML) de la Federació Internacional d'Esquí (FIS). A més, la present temporada està dins del calendari de la Copa Espanya Loteries d'esquí de fons de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI).

Competitiva, familiar i internacional alhora

En situar-se en el calendari FIS, en la categoria de marxes populars d'esquí de fons (ML), la Marxa s'ha convertit en un esdeveniment per a esportistes (tant nacionals com europeus) d'alt nivell, però alhora segueix sent un esdeveniment popular i per a famílies que volen gaudir d'aquesta festa de l'esquí de fons, ja que és possible inscriure sense llicència de corredor.

Fins ara, les inscripcions per a la prova van a bon ritme i ja compten amb la participació de 100 esquiadors noruecs i 25 italians entre els inscrits internacionals, el que fa preveure que un any més s'assolirà la xifra del miler d'inscripcions.

Amb l'objectiu de mantenir el caràcter popular i convertir-se un any mes en la gran festa de l'esquí nòrdic l'organització de la Marxa Beret proposa una sèrie d'esdeveniments paral·lels entre els quals es troba el Sprint Salomon.

Sprint Salomon a Arties i circuit complet a Beret

El dissabte 3 donarà començament l'espectacular Sprint Salomon en el qual tant els participants seleccionats com els aficionats gaudiran d'una intensa i divertida tarda veient les "picabaralles" entre els fondistes competint en distància molt curta.

El diumenge 4 de febrer es disputarà la 39a Marxa Beret a Pla de Beret. La Marxa estarà dividida en tres traçats diferents amb 42, 21 i 10 quilòmetres. El circuit de 10 km recorrerà la zona de Beret i Orri; el de 21 km la zona de Beret, Orri i Montgarri i finalment el circuit de 42 km la zona de Beret, Orri, Montgarri i Marimanha.

La Marxa Beret està organitzada pel Consell General d'Aran, Baqueira Beret i l'ajuntament de Naut Aran. Compta amb la col·laboració de: Associació Volentaris Val d'Aran, Foment Torisme Val d'Aran, Diputació de Lleida, Ajuntament de Vielha e Mijaran Pompièrs d'Aran, Aran Salut, Mossos d'Esquadra, INS d'Aran, a més de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI), la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i els diferents patrocinadors.

Programa 39 Marxa Beret

Dissabte, febrer 3
09:30 - Obertura de la "Casa d'Acollida"
16:00 - Exhibició «Sprint Salomon»
19:00 - Repartiment de premis
19:30 - Presentació «39a Marxa Beret»
20:30 - Tancament d'inscripcions i Casa d'Acollida

Diumenge, febrer 4
10:00 - Sortida 39a Marxa Beret
13:30 - Repartiment de premis
14:00 - Cerimònia de Cloenda
15:00 - Tancament del circuit
Més informació i inscripcions a: www.marxaberet.com

AGENDA SETMANAL

23 / gener "Visita a l'Estació" a les 10.30 sortida a la base de la torre de control de Baqueira 1800 acompanyats d'un guia d'Era Escòla.

27 i 28 / gener Copa d'Espanya Movistar Snowboardcross i Skicross organitzada per Baqueira, RFEDI, FCEH i els clubs CAEI i COPOS. Dissabte 27 classificatòries i diumenge les finals a la pista Boardercross situada al Blanhiblar de Beret. Inscripcions a través de clubs.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)