Ciclisme

El pilot, pendent de Froome en l’inici del curs europeu

Ciclisme. El ‘Corriere della Sera’ va publicar que el britànic podria admetre una negligència per rebaixar la sanció, però el corredor ho va negar

Malgrat ser la icona de referència de l’equip i un dels esportistes més mediàtics del planeta, Chris Froome no apareix en cap de la vintena de notícies del lloc web del conjunt Sky. Es desconeix encara el dia del seu debut oficial en el nou curs. En condicions normals, segons el calendari que ha seguit les últimes temporades, s’hauria produït aquests dies. La Cadel Evans Great Ocean Road Race (29 de gener) va ser la seva primera competició del 2017, la va enllaçar amb la Herald Sun Tour, també a Austràlia i no va reaparèixer fins a la Volta Catalunya a finals de març. L’any abans havia seguit el mateix patró, tot i que sense l’Evans Great.

Froome té el futur immediat hipotecat per la decisió que ha de prendre l’UCI arran del positiu per salbutamol en la Vuelta que encara ha de resoldre. De moment no hi ha hagut sentència, tot i que des de diversos àmbits s’espera amb expectació i confien que sigui castigat, com per exemple va expressar el president de la mateixa UCI, David Lappartient, fa uns quants dies: “L’Sky ha de suspendre Froome. És el més fàcil per a tothom. Independentment de si va fer trampa o no, a ulls del públic ja és culpable. Haurà d’explicar per què tenia tant salbutamol. Si no s’accepten els seus arguments, serà suspès.” Amb tot, l’organisme que presideix no s’ha pronunciat i contribueix a mantenir l’ambient del pilot enrarit.

Ahir, per exemple, el rotatiu italià Corriere della Sera va publicar que el britànic podria acceptar haver comès una negligència per tal d’arribar a un acord amb l’UCI i rebre un càstig de sis a nou mesos amb caràcter retroactiu (començant el 7 de setembre, la data del positiu) i evitar una sanció més dura, que oscil·laria entre els 12 els 24 mesos, i li permetria córrer el Giro i el Tour.

No obstant això, tan bon punt la notícia va començar a circular com la pólvora, Froome va negar a través de les xarxes que la informació fos certa: “He vist el reportatge del Corriere della Sera d’aquest matí i és totalment fals.” L’equip, per la seva banda, va mantenir l’hermetisme en el qual s’ha refugiat des que va esclatar el cas.

I mentre s’especula sobre el seu debut, el britànic no s’ha quedat amb els braços plegats i espera pedalant una decisió que li pot canviar la carrera. Aquest any, fins ara, acumula 4.549 km damunt de la bicicleta en la preparació que està seguint a la seva Sud-àfrica natal, segons el seu compte de Strava –una aplicació que emmagatzema les dades d’entrenament.

La resolució del cas Froome manté expectant rivals i companys. Una hipotètica sanció del quàdruple vencedor del Tour podria canviar el rol dels altres corredors de l’Sky. Per exemple, el sabadellenc David de la Cruz està previst que sigui un dels escuders de Froome en el Giro al maig. Però si el britànic no hi competeix, el vallesà podria tenir més llibertat. “No sé com acabarà. Va passar quan encara no estava aquí. Quan es va fer públic era a Mallorca de concentració i a l’equip estaven molt tranquils, igual que el mateix Froome. És important que se solucioni de pressa per a l’equip, els companys, el Froome i els patrocinadors”, va expressar ahir De la Cruz a TV3.

I amb aquesta boira damunt del pilot, avui comença la Volta a València, una de les primeres curses per etapes en sòl europeu que aplega alguns dels corredors de referència. Hi seran, per exemple, Wout Poels, Gianni Moscon, Michal Kwiatkowski i De la Cruz de l’Sky; els germans Yates, del Mitchelton, Valverde (Movistar), Van Avermaet (BMC) i els catalans Antonio Pedrero (Movistar), Jordi Simon (Burgos-BH) i Edu Prades (Fundación Euskadi). Alguns d’aquests corredors també competiran en la Volta a Andalusia a mitjan febrer. La propera cita del circuit mundial serà el Tour Abu Dhabi, i la París-Niça i la Tirrena-Adriàtica a l’inici de març seran un bon test.

EL PROTAGONISTA

He vist el reportatge del ‘Corriere della Sera’ d’aquest matí i és totalment fals
Chris Froome
ciclista britànic de l’sky
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)