Més esport

Quim Fontané, al riu més llarg del món

Piragüisme. El guanyador del darrer mundial d’estil lliure va ser quart en la Unleashed, al Nil Blanc

Quim Fontané (Salt-Ter), campió del món d’estil lliure fa dos mesos a l’Argentina, va ser un dels 29 palistes de 12 països que van participar en la Unleashed, al Nil Blanc. Una prova formada per quatre etapes –dues d’estil lliure i dues d’extrem– al riu més llarg del món i reservada als millors especialistes del món per la perillositat del riu més llarg del món al seu pas per Uganda, un lloc on Fontané s’ha anat a entrenar abans, com quan ho va fer per preparar el mundial.

Fontané va obrir el ball a l’onada The Cuban enmig del llegendari ràpid d’Itanda i com a flamant campió del món, en la primera etapa. La segona va ser en la que es considera la cursa més extrema de la història de l’esport, al ràpid conegut com a The Dead Dutchman, situat a la secció superior del Nil, i que deu el seu nom a la literalitat del seu sentit (l’alemany mort). Una de les millors onades del món va ser el marc de la tercera etapa, la Nile Special. La comparen amb The Jaws del món del surf o El Capitan de l’escalada. Perquè ha estat el lloc on més ha evolucionat el caiac d’estil lliure. Cada caiaquista tenia sis oportunitats i un temps màxim d’un minut i mig per fer-hi tants trucs com pogués. Fontané va mantenir un espectacular duel amb Dane Jackson, principal figura de l’especialitat al món i a qui va superar a l’Argentina en la darrera màniga de la final del mundial. El ràpid anomenat The Hair of the Dog, un dels més grans i llargs del Nil Blanc, va ser l’escenari de la cursa que tancava la competició en la quarta etapa, amb els 29 palistes alhora. Fontané va arribar en tercera posició després d’haver de remuntar a causa d’un mal inici, i en la classificació general va ser quart.

El saltenc va afrontar la competició sense pressió després d’aconseguir el principal objectiu de la temporada, el campionat del món de caiac d’estil lliure. Quan va tornar de l’Argentina, Fontané va manifestar la seva intenció: “Guanyar el campionat del món d’estil lliure i el de caiac extrem, que és el que Gerd i Aniol Serrasolses també van guanyar. Fins ara ningú els ha pogut guanyar tots dos.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)