Ciclisme

Valverde, ni les engrunes

Ciclisme. El murcià del Movistar va guanyar l’etapa reina de la Volta al País Valencià, la segona en tres dies, i avui s’endurà la general

Alejandro Valverde (Movistar) ha començat un altre cop la temporada molt fort, com l’anterior, en què es va lesionar en la CRI del Tour quan era el número u de l’UCI World Tour.

En el seu retorn competitiu, el murcià ja va guanyar dijous la segona etapa de la Volta al País Valencià, resolta en una escapada al port de Garbí amb el Vala i els ciclistes de l’Astanà Jakob Fuglsang i Luis León Sánchez, i es va posar líder en la general. Ahir, l’endemà de la CRE sense resultats, el murcià va guanyar l’etapa reina en superar Adam Yates (Mitchelton) i Luisle en el darrer tram d’ascensió a l’alt de les Canteres, l’últim dels set ports (primera categoria, a 4km de la meta). A l’inici de l’ascensió Giovani Visconti (Bahrain) –a 29 segons del líder– era l’últim supervivent de l’escapada amb 10segons respecte al pilot, controlat per Valverde.

Yates ho va intentar, quan les rampes eren del 18%, i el ciclista del Movistar el va acabar superant amb molta suficiència per sentenciar la Volta al País Valencià, que acaba avui amb 135 km de Paterna a València i que suposarà el primer triomf del 2018 per a Valverde.