Tennis

tennis

copa davis

Espanya guanya amb solvència el duel de dobles i respira (2-1)

Tennis. Carreño i López van superar per un clar 3-0 la parella Jamie Murray-Inglot

La nova parella alineada pel capità Sergi Bruguera, formada per l’asturià Pablo Carreño i el toledà Feliciano López, va atorgar a l’equip espanyol el tercer punt contra la Gran Bretanya al Club Puente Romano de Marbella (2-1). Espanya respira després de la derrota inesperada de Roberto Bautista divendres i tindrà avui l’oportunitat d’accedir als quarts del grup mundial de la copa Davis. Si Bruguera, que pot fer canvis, ho creu oportú, el mataroní Albert Ramos s’enfrontarà o bé a Norman Carrie, l’heroi britànic en la primera jornada, o al fins ara absent per lesió Kyle Edmund –semifinalista a Austràlia–. El capita britànic Leon Smith va dir ahir que Edmund té l’última paraula. Si juga, però, deixarà fora Carrie. Bautista, o un substitut, per la seva banda, se les haurà amb Liam Broady.

Carreño (78è de l’ATP en dobles) i López (25è) van derrotar Jamie Murray –un consumat especialista que ocupa el número 9 del món de dobles i va ser el número 1– i Dominic Inglot (46è) per 6-4, 6-4 i 7-6 (4) en dues hores i 28 minuts. Carreño, que va jugar un gran partit, i López es van endur el primer set per 6-4 consumant l’única pilota de trencament i salvant la dels britànics. També es van situar de seguida amb un break amunt en el segon parcial (1/8) i el van segellar per 6-4 ferms amb el servei sense concedir cap pilota de trencament. Tots quatre van preservar el seu servei en el tercer set, resolt en el tie-break.

Suïssa, eliminada al Kazakhstan

El Kazakhstan va enllestir ahir per 3-0 l’eliminatòria contra Suïssa, campiona del 2015, que no va tenir arguments sense Roger Federer ni Stan Wawrinka. També van celebrar el triomf els Estats units a la pista de Sèrbia (0-3). A Brisbane, Austràlia va passar angúnies contra Alemanya després de cedir el punt de dobles (1-2). Els dos números 1, l’australià Nick Kyrgios i l’alemany Alexander Zverev, van fer la feina divendres. A les files locals va debutar el jove de 18 anys criat a Alacant Alex de Minaur. També té els vuitens prou encarrilats la selecció italiana (1-2), contra el Japó. El número 1 transalpí, Fabio Fognini, no va fallar divendres. Yuichi Sugita va fer el punt asiàtic. Croàcia domina per 2-1 el Canadà –sense Milos Raonic– després del triomf del duet Cilic-Dodig. França, la vigent campiona, també té avantatge, respecte d’Holanda (2-1), i Bèlgica, finalista el 2015 i el 2017 i liderada per David Goffin, mana contra Hongria (2-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)