Tennis

Badosa comença el 2018 amb un títol

Tennis. La begurenca va remuntar la final de l’ITF de Glasgow contra la local Maia Lumsden (2-6, 6-1 i 6-3)

“Estic molt contenta perquè és el meu primer torneig de l’any, he treballat molt durant la pretemporada i he canviat el meu equip, així que estic molt contenta i motivada per als següents tornejos”, va dir Paula Badosa (Begur, 1997) després de guanyar l’ITF de Glasgow (25.000 dòlars), la primera competició que disputava aquest 2018 després de tancar el 2017 amb el títol estatal a Granada superant la canària Carla Suárez (40a de la WTA) en la final i la basca Lara Arruabarrena (86a) a semifinals en superfície ràpida, com la del torneig escocès.

Badosa va haver de salvar quatre pilotes de partit en els quarts contra la txeca Tereza Smitkova (7-5, 3-6 i 7-6) i, a semifinals, va derrotar la també catalana Georgina García-Pérez, una jugadora seleccionada per disputar la primera eliminatòria del grup mundial 2 de la copa Federació amb l’equip espanyol; després de perdre el primer set per 3-6, Badosa es va endur els dos següents per 7-5 i 7-5. Ahir en la final la begurenca, que s’entrena amb el tècnic basc Alejo Mancisidor, un dels descobridors de Garbiñe Muguruza; també va haver de capgirar el resultat contra la tennista local Maia Lumsden 2-6, 6-1 i 6-3.

La d’ahir és la quarta victòria professional de Paula Badosa, que començava l’ITF de Glasgow en el lloc 248 del rànquing de la WTA i que s’acostarà als llocs 200 –el setembre passat va arribar al 193– quan se li sumin els punts en la seva estrena competitiva del 2018. El seu primer títol professional va ser l’ITF Sant Jordi el 2010 (10.000 dòlars), el segon el 2015 a Denain i el tercer l’any passat a El Espinar, tots dos de 25.000 com el d’aquesta darrera setmana a Escòcia. La seva irrupció va ser ràpida i contundent. El 2015 va guanyar el títol júnior de Roland Garros i va arribar a la tercera eliminatòria del prestigiós torneig de Miami després de superar dues top 100: la txeca Petra Cetkovska (89a) i la xinesa Saisai Zheng (75a). Després, la begurenca va haver de passar un calvari de dos anys marcats per les lesions. Badosa jugarà ara l’ITF de Loughborough (25.000).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)