Ciclisme

Cullell, catorzè del mundial

Ciclisme. El corredor de Megamo va tenir una punxada quan era vuitè en el campionat del món de ciclocròs, el primer que disputava com a sub-23

Jofre Cullell (Santa Coloma de Farners, 1999) va ser catorzè en la prova sub-23 del campionat del món de ciclocròs, en el seu primer any a la categoria, a la qual va arribar com a flamant campió d’Europa d’XCO, una fita que mai fins l’estiu passat cap corredor de l’estat havia assolit abans –Josep Antoni Hermida havia estat plata–. En l’estatal de ciclocròs el corredor del Megamo ja va guanyar el títol amb un avantatge de dos minuts respecte al segon classificat i més de cinc al tercer. I, ahir a la cita de Limburg, va millorar les previsions del seleccionador estatal, que apuntava el quinzè lloc com el sostre de Cullell.

“He sortit força bé i he anat agafant el meu ritme. A mitja cursa i quan estava lluitant per entrar entre els deu primers he tingut una punxada que m’ha fet perdre bastants llocs, fins al vintè o així. Després he anat remuntant a poc a poc fins al 14è”, va dir Cullell després d’una cita marcada de nou pels problemes mecànics, com quan en la cursa del mundial júnior d’XCO al setembre es va veure apartat de la lluita pel podi perquè se li va trencar un pedal. Cullell anava en la vuitena posició quan se li va punxar la roda del davant i es va veure obligat a fer gairebé mig circuit amb l’avaria. El gallec Ivan Feijoo, del mateix any que Cullell i amb qui s’ha repartit els campionats estatals de BTT i de ciclocròs, va ser el segon millor de la selecció estatal amb una 26a posició mentre que el tercer corredor sub-23, Mario Junquera, va acabar en el 42. El títol va ser per al belga Eli Iserbyt (1997), que ja havia guanyat l’or el 2016 a Heusden-Zolder en el seu primer any a la categoria i va acabar amb 50:54, amb Cullell a 3:46.

“Soc de primer any i encara me’n queden tres. N’he après molt, de com es corre aquí, de la gent que va a totes posant els colzes i arriscant al màxim. Estic molt satisfet”, va dir sobre la seva darrera cursa de ciclocròs, disciplina de la qual ha disputat curses de la copa del món a Holanda i Bèlgica aquest hivern. “Tenia el top 10 assegurat. Em trobava bé i he arribat a estar-hi a deu segons. Estic content, no he comès gaires errors”, va indicar el colomenc, que mira endavant: “Ara ja penso en la temporada de BTT. Aquest resultat em deixa força satisfet”, va afegir-hi Cullell, en referència a la seva primera temporada en la disciplina d’XCO com a sub-23. El campió d’Europa júnior va valorar amb un 10 el seu mundial perquè no l’havia pogut preparar al cent per cent per la pretemporada de BTT.

INFORTUNI

“M’ha fet perdre bastants llocs. Després he anat remuntant a poc a poc fins al 14è”