Ciclisme

Froome no fa cas del consell de l’UCI i debutarà a Mijas

Ciclisme. L’equip Sky va comunicar ahir que el vencedor del Tour, investigat per un resultat anormal en un control antidopatge, competirà en la Ruta del Sol, que es disputa la setmana que ve

Malgrat els advertiments de la Unió Ciclista Internacional, l’equip Sky va comunicar ahir que Chris Froome participarà en la Ruta del Sol (14-18 de febrer). Tot i que els procediments oberts arran del resultat positiu en un control antidopatge en la Vuelta continuen en curs, el tetracampió del Tour ha decidit tornar a escena. Aquesta serà la seva primera competició després que es revelessin els nivells elevats de salbutamol en una de les etapes decisives de la cursa espanyola.

Froome, que ha passat les últimes setmanes entrenant-se a Sud-àfrica, ha reconegut que té moltes ganes de reprendre la competició. “M’he entrenat fort al gener, ha estat bé estar concentrat en la bicicleta i recórrer molts quilòmetres. Han passat un parell d’anys des de l’última vegada que vaig estar a la Ruta del Sol, és una cursa que he disfrutat i desitjo tornar-hi.” La darrera vegada que hi va competir va ser el 2015 i es va adjudicar la victòria en la general i una etapa.

De moment continuen les investigacions i encara no es coneix el veredicte de la comissió antidopatge de l’UCI, i per aquest motiu el britànic té tot el dret de participar en una cursa oficial. Ara bé, el president de l’UCI, David Lappartient, ha manifestat públicament el desig que l’Sky hagués suspès provisionalment el corredor. Però l’equip ha actuat en sentit contrari. El director, Dave Brailsford, ho argumenta: “Tots reconeixem que aquests són uns moments difícils, però és important per a totes les parts que el procés es porti de manera justa abans d’arribar a una conclusió final. És una situació complexa, però estem treballant tan dur com podem amb en Chris per resoldre les coses tan aviat com sigui possible.” I Froome afegeix: “Confio que podrem arribar al fons de tot el que ha passat, i estic treballant de valent amb l’equip. Òbviament entenc que la situació ha creat molta incertesa. Espero que la gent entengui que hi ha límits del que puc declarar públicament mentre el procés està en curs.”

EN SENTIT CONTRARI

El president de l’UCI, Lappartient, va demanar en públic que l’Sky sancionés Froome

La Volta no posarà obstacles a Froome

Tot i que l’UCI no veu amb bons ulls la participació de Froome en les seves grans proves, les que pertanyen al circuit del World Tour, des de la Volta a Catalunya adverteixen que no posaran cap impediment perquè el britànic torni a disputar-la, com ha fet les últimes temporades. Froome va ser 30è el 2017 i 2n en la classificació de la muntanya. L’organització assenyala que no pot impedir la participació de cap ciclista amb la llicència en vigor i que no tingui cap suspensió. El britànic ha disputat les quatre últimes edicions de la Volta, sis en total, i la considera una prova ideal per començar a preparar el Tour. Aquest 2018, amb tot, el calendari hauria de ser diferent, sobretot si manté la intenció d’anar a disputar el Giro. El seu millor resultat a Catalunya va ser el sisè lloc en la general del 2014 i la segona posició en la cinquena etapa amb final a lo Port el curs passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)