Atletisme

La IAAF ressuscita la copa del món

Atletisme. La nova competició s’estrenarà a Londres i reunirà les grans potències mundials

La Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) va anunciar ahir la creació d’una nova copa del món d’atletisme, que s’estrenarà el 14 i el 15 de juliol a l’Estadi Olímpic de Londres. Oficialment, l’última copa del món –que enfrontava seleccions continentals i de les federacions més potents– es va disputar el 2006 a Atenes.

El format ara varia substancialment amb l’objectiu que la competició sigui sobretot un reclam mediàtic com ho va ser el mundial de l’any passat a la capital de britànica. Les vuit potències que competiran a Londres, amb un atleta cadascun, en les grans proves atlètiques seran els Estats Units, la Gran Bretanya, Polònia, la Xina, Alemanya, França, Jamaica i Sud-àfrica.

En queden fora les dues grans potències mundial de l’atletisme de fons, Kenya i Etiòpia.

Per celebrar que fa cent anys les dones van obtenir el dret a vot, els capitans de tots els equips seran atletes femenines.

Aquest és un dels projectes amb els quals ha treballat Sebastian Coe per revitalitzar l’atletisme professional. La competició coincidirà amb el cap de setmana en què es jugarà la final del mundial de futbol i de les dues finals de Wimbledon. La competència mediàtica, doncs, serà ferotge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)