Més esport

Un impuls universal

Piragüisme. Aurora Figueras recorda la regata més llarga del món a la Patagònia, que va guanyar: “Sempre es diu, «algun dia vull fer el Río Negro»”

Aurora Figueras (CN Banyoles) i Océane Brindeau (Talavera) van guanyar la 42a edició de la Regata Internacional del Río Negro, considerada el Dakar del piragüisme perquè és un repte de més de 300 quilòmetres repartits en 7 etapes d’una mitjana de 40. “Tots els piragüistes en parlen, és la regata més llarga que es fa i sempre es diu: algun dia vull fer el Río Negro. I aquest any l’Oce, que és francesa i s’entrenava a Madrid, ha vingut a estudiar a Girona i buscava un lloc per entrenar-se. Jo la coneixia de ser la meva rival i va començar a fer-ho a aquí Banyoles i un dia parlant ho va dir, m’agradaria...” explicava ahir la banyolina, sobre l’embrió d’un projecte que de seguida es va veure realitzat, en K2: “Individual fa més respecte, són 300 quilòmetres. Potser ho aguantaria però... I va començar: «Ostres a mi també m’agradaria: no ens ho pensem més i ens n’anem cap allà.» I vam decidir provar-ho.”

Campiona estatal de marató, ja va ser segona en el descens del Sella, el mes d’agost, amb l’eivissenca Eva Barrios, amb qui havia guanyat el bronze en l’últim campionat d’Europa; la banyolina havia d’afrontar una prova diferent, un repte: “Jo competeixo en 27 quilòmetres i, allà, la més curta era de 28: l’última. No baixàvem de 30. De 30 a 60 i t’espanta, però el riu va amb corrent i la de 60 vam estar-hi tres hores i mitja, que serien sis, si no n’hi hagués. I en K2 també era diferent, el riu t’ajuda molt.” “Al principi va costar perquè aquí a l’estany l’aigua no es mou i vam haver de baixar el seient per tenir més estabilitat i adaptar-nos una mica. Però quan vam agafar el truc del corrent i alguns ràpids que ens vam trobar, vam anar molt còmodes”, explicava Figueras respecte a la prova argentina, que feien 213 palistes en 128 embarcacions. I donava valor a l’experiència, competitiva i vital: “Crec que vam passar-ho pitjor en l’aspecte psicològic que físic. Et marques que vas a patir físicament i surts sense exigir-te al màxim perquè saps el que et queda. Vas fent i et vas picant amb els uns i els altres, es van fent grups i és com les bicicletes això, que vas a onada, que és com li diem a anar a roda. Si vas trobant el grup vas fent.”

“Forma part de l’experiència i saps que serà una aventura en tots els sentits”, afirmava Aurora Figueras, en plena pretemporada de l’any posterior als seus millors resultats: “Fins a l’europeu em va anar molt bé i del mundial no em puc queixar. Però suposo que, com tot esportista, mai en tens prou.” “El que passa és que l’any passat vaig acabar el mundial que no em va anar bé i em vaig proposar, aquest, anar a gaudir. Però comences i... D’aquí a un mes arriba el primer campionat d’Espanya i vull anar-hi a competir”, deia sobre la perspectiva que té i que s’acabarà de definir el mes que ve a Sevilla. En el mundial de marató, a Sud-àfrica, va abandonar en el K1, i en el K2 va ser novena amb Eva Barrios, amb qui va competir sense haver-se entrenat entre el selectiu i l’europeu, una situació que es repetiria.

DIFERENT

“Jo competeixo en 27 quilòmetres i, allà, la més curta era de 28: l’última”

2017

“Fins a l’europeu em va anar molt bé. Però, com tot esportista, mai en tens prou”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)