Esports de muntanya

Primer triomf de Jornet després de l’operació

Esquí de muntanya. Va guanyar el quilòmetre vertical de la copa del món de Puei-Sant Vincent, la segona cursa que disputa des del seu retorn

En la segona prova que disputava després de la seva operació a l’espatlla, Kilian Jornet ja va aconseguir la victòria. Va ser en el quilòmetre vertical de Puei-Sant Vincent, a França, puntuable per a la copa del món. El mes d’octubre passat, l’esquiador de la Cerdanya va passar per la sala d’operacions i li van immobilitzar les dues espatlles i els braços, i tres mesos i mig després ja ha tornat a pujar al cim del podi en una prova important. Kilian Jornet s’ha estat entrenant a Noruega per posar-se a punt i ha retornat a la competició en aquesta quarta prova de la copa del món. A partir d’ara se centrarà en les curses de La Grande Course, que es disputaran el mes de març i abril, com la Pierra Menta, la Tour du Rutor i l’Altitoy.

La primera cursa de Kilian Jornet a Puei-Sant Vincent va ser dijous amb la disputa de la prova individual. Va estar lluitant amb els millors per la victòria i per pujar al podi, però va ser quart. Un cop finalitzada la prova, va reconèixer que en les pujades va anar bé i va tenir bones sensacions, però que en les baixades va preferir no arriscar-se gaire per evitar qualsevol cop, ja que era la seva primera cursa.

En la prova d’ahir del quilòmetre vertical, Kilian Jornet va tornar a lluitar pel triomf i va mantenir una bonica lluita amb el suís Marti Werner. L’esquiador de la Cerdanya es va imposar amb sis segons d’avantatge respecte al suís i va pujar al cim del podi. Oriol Cardona va lluitar per estar entre els tres primers, però va ser quart a només dos segons del tercer classificat, l’italià Michele Boscaccio. Marc Pinsach no va tenir un bon dia i va acabar 38è.

En la cursa femenina, Clàudia Galicia va ocupar la tercera posició del podi. Va quedar allunyada de les dues primeres places, però va lluitar molt amb la italiana Katia Tomatis, a qui va poder superar per cinc segons en la línia de meta. La victòria va ser força clara per a la francesa Axelle Mollaret, que va avantatjar de mig minut la segona classificada, la suïssa Victoria Kreuzer. Marta Garcia va ocupar la sisena posició.

Quilòmetre vertical masculí
1r. Kilian Jornet 27:09
2n. Marti Werner (Suïssa) 27:15
3r. Michele Boscacci (Itàlia) 27:37
4t. Oriol Cardona 27:39
5è. Davide Magnini (Itàlia) 27:46
38è. Marc Pinsach 30:32
Quilòmetre vertical femení
1a. Axelle Mollaret (França) 32:16
2a. Victoria Kreuzer (Suïssa) 32:52
3a. Clàudia Galicia 33:41
4a. Katia Tomatis (Itàlia) 33:46
5a. Alba De Silvestro (Itàlia) 34:03
6a. Marta Garcia 34:08
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)