Esports de muntanya

Comença la temporada alta a les estacions d'esquí

Al llarg de febrer les estacions d’esquí s'omplen d'escolars en dies laborables. El cap de setmana s'hi afegeixen els esquiadors habituals i els que no ho són tan

Tradicionalment el mes de febrer a les estacions d’esquí és sinònim d’abundància de neu i esquiadors a pistes. Tant li fa que sigui un dia festiu o un dia laborable, perquè durant quatre setmanes les estacions d’esquí entren en el període qualificat de temporada alta.

Els caps de setmana i dies festius la clientela està assegurada pels esquiadors habituals de cada cap de setmana, però també per aquells que potser només esquien quatre dies durant la temporada, i possiblement dos d’aquests dies se’ls reservin per al febrer. Són dies de l’hivern en què la neu està garantida,  les hores de llum guanyen minuts i les temperatures ja no són tan fredes com setmanes abans. Però  no només els caps de setmana les estacions posen el cartell de “complet” als aparcaments, als lloguers d’equips, a les escoles d’esquí, als restaurants i en els hotels de peu de pista.

Entre setmana milers d’escolars d’entre 8 i 11 anys, omplen les pistes a causa de les anomenades activitats extraescolars (normalment entre 2 i 3 dies dedicats a l’esquí). Fins i tot alguns instituts de secundària i centres escolars organitzen paquets de 5 dies, més coneguts com a setmana blanca. Ara bé, el màxim exponent de la setmana blanca es viu a les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord. Al llarg de febrer els escolars de tot França realitzen les vacances escolars anomenades de "la neu" i el país, durant tres setmanes, queda dividit en tres grans zones, cadascuna de les quals agrupa diferents regions del país d'una d'aquestes tres setmanes. Al llarg de tres setmanes les estacions d'esquí reben la visita de milers d'escolars que fan la "setmana blanca" o les vacances de la neu. Estacions com Font Romeu i Els Angles, amb una gran capacitat d'ocupació hotelera en forma de residències s'omplen d'escolars a pistes.

Són dies, doncs, en què les estacions catalanes ofereixen una estampa força bulliciosa i alegre. Si tenim present que, a més, entrem de ple en el període Carnaval, i per tant és fàcil veure esquiadors disfressats a pistes, pujar aquests dies a la neu és garantia de fer-ho en un entorn d’alegria i bon ambient. A més, aquest febrer de 2018 arriba carregat de neu, la millor assegurança perquè les estacions d’esquí facin caixa sense haver de patir massa.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)