Més esport

Esgrima

torneig de Barcelona

Les favorites, sense podi en el Ciutat de Barcelona

Esgrima. Participació rècord de 247 espasistes, triomf de Rússia en la competició per equips i de la xinesa Zhu Mingye en el torneig individual

El cap de setmana passat, les millors espasistes del planeta es van trobar per competir en el 42è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’esgrima, una prova que forma part del circuit de la copa del món. No hi va faltar cap de les tiradores del Top14, ni de les que va pujar al darrer podi olímpic, ni del mundial ni dels campionats d’Europa, d’Àsia o Amèrica. En total, 247 especialistes de l’espasa, procedents de 45 països, i 27 equips nacionals, es van donar cita a les instal·lacions de l’Inefc de la capital catalana, una xifra mai assolida.

La campiona de la competició individual va ser la tiradora de l’equip xinès Zhu Mingye, que va derrotar la tiradora del conjunt rus Tatiana Andriuxina per 15-7. Van completar el podi, conjuntament, la coreana Young Mi Kang i la ucraïnesa Olena Krivitka. Cap de les grans favorites no va quedar entre les tres primeres: ni l’actual número 1 mundial, l’estoniana Julia Beljajeva, ni l’actual campiona olímpica, l’hongaresa Emese Szász-Kovács, ni la campiona mundial, la russa Tatiana Gudkova, ni la guanyadora de l’anterior edició, la xinesa Yiwen Sun.

En la competició per equips, Rússia va pujar al més alt del podi després de superar Itàlia en un duel d’infart. En la lluita pel tercer lloc, els Estats Units es van imposar a l’equip romanès contra tot pronòstic.