Esquí

Així vam viure els Campionats de Catalunya Universitaris d'esquí alpí i surf de neu

Aquest cap de setmana Espot Esquí va acollir l'Snowfest, l'esquiada dels universitaris catalans que ja arriba a la seva 3a edició

Snowfest Espot és el nom de l'esdeveniment que inclou una esquiada universitària i els Campionats de Catalunya Universitaris d'Esquí Alpí i Snowboard. Es va celebrar aquest cap de setmana 17 i 18 de febrer i hi van participar una setantena d'estudiants. Ja és la tercera vegada que se celebra a l'estació d'esquí d'Espot. Aquest esdeveniment que inclou competicions d'esports d'hivern, lleure i festa a parts iguals, permet conviure i competir durant un parell de dies als universitaris de tot Catalunya.
Es tracta, doncs, d'una bona oportunitat perquè els estudiants competeixin, practiquin esport i a la vegada socialitzin amb altres universitaris de tot Catalunya en un entorn únic: la neu del Pallars Sobirà.

La cursa, acte central

Dissabte l'estadi homologat FIS d'Espot es convertia en l'escenari de l'acte central de l'esquiada universitària. S'hi celebrava la cursa d'eslàlom gegant d'esquí i de surf de neu.

L'estadi d'Espot lluïa vestit de gala, amb les corresponents xarxes de seguretat a banda i banda i amb condicions de neu dura en pista, tal com requereixen les proves de competició que han de permetre competir en les mateixes oportunitats des del primer fins al darrer esquiador que prenen sortida des del capdamunt de l'estadi.

La carrera es va disputar sense vent, amb temperatures fredes i sota un cel gris que a estones deixava caure alguns flocs de neu. Per l'Estadi -que recordem que en els darrers anys ha acollit Copes d'Europa, de Catalunya, d'Espanya en esquí alpí i la Copa del Món de Telemark l'any 2016, hi van lliscar prop de 30 corredors, entre esquiadors i surf de neu.

El traçat de portes va anar a càrrec de Jordi Farreny, responsable competicions a Skipallars i Gerard Rosell i Arnau Valero, organitzadors de l'Snowfest. La carrera va finalitzar a les 12 del migdia, una hora a partir de la qual els universitaris van esquiar lliurement pel domini esquiable gaudint d'unes condicions de bona neu i amb el 100% de pistes i remuntadors oberts.

Exhibició castellera

A primera hora de la tarda l'activitat es va traslladar a la terrassa de la cafeteria d'Espot, a la cota 2.000, amb una exhibició castellera d'Els Engrescats de la URL, colla castellera universitària de la Universitat Ramon Llull (URL) de Barcelona. L'ambient fred no va impedir que els castellers de la camisa groga, sense guants, alguns d'ells descalços -els que pujaven a partir del primer pis- poguessin carregar i descarregar un pilar de 4 i un 3 de 6.

Entrega de premis

Després de l'exhibició castellera va arribar l'entrega de premis de la cursa de la cursa, en categories esquí alpí masculí i femení. En surf de neu només hi va haver participació masculina.

Esquí Alpí:
Categoria Femenina
1-Ivet Valencia Universitat Abat Oliva
2-Laura Riudor Universitat Ramon Llull
3-Carla Sayós Universitat Pompeu Fabra.

Esquí Alpí:
Categoria masculina:
1-Arnau Soler Universitat de Vic.
2-Marc Porta Universitat Autònoma de Barcelona
3-Marc Domingo Universitat de Barcelona

Surf de neu:
Categoria masculina:
1-Pau Alós Universitat Politècnica de Catalunya
2-Xavier Sas Universitat de Lleida.

Festa après-ski amb DJ dance i baixada de torxes

La Snowfest Espot va continuar a la tarda a la terrassa del restaurant-cafeteria de la cota 2000, la qual, a causa d'una nevada cada vegada més intensa, es va traslladar a l'interior del restaurant. Els actes de dissabte a pistes es van cloure amb la baixada de torxes per la mítica pista de La Rampa. Ja de nit la festa es va traslladar cap a Sort, on els universitaris van continuar la festa fins a altes hores de la matinada a la sala Rock Dur.

A per una nova edició

Gerard Rosell, coorganitzador de l'Snowfest al costat de Arnau Valero, ha valorat l'edició d'enguany molt positivament des de totes les perspectives. Segons Rosell la participació ha crescut, tant en nombre d'inscrits com a l'hora de participar en actes com la cursa, la baixada de torxes o la festa après-ski celebrada a pistes i a Sort. Rosell ha declarat que "la cursa ha anat molt millor, ben sincronitzada, amb temps més competitius i amb una logística de suport que ha funcionat molt bé".

Pel que fa a una possible nova edició de l'Snowfest i dels Campionats de Catalunya Universitaris d'Esquí Alpí i Snowboard ha manifestat que "donats els bons resultats i l'acollida que any rere any va guanyant aquest esdeveniment, amb més suport i amb més participants, ja podem dir que és gairebé segur que hi haurà una nova edició". En aquest sentit sí que ha senyalat que si és així seria convenient que per a l'any vinent "puguem fer créixer l'equip organitzatiu".

La edició 2018 de l'Snowfest Espot ha estat organitzada per Snowfest, promoguda per ECU (Esport Català Universitari) i compta amb el patrocini de Nutriesport i NeuPols.

L'esdeveniment ha comptat amb el suport de la mateixa estació d'esquí d'Skipallars Espot i la secretaria general de l'esport de la Generalitat de Catalunya, a més de la complicitat de les universitats catalanes: Universitat de Barcelona, Universitat de Lleida, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Autònomoa de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Vic (Universitat central de Catalunya), Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Abat Oliba CEU, Universitat Pompeu Fabra, Univcersitat Ramom llull i Univresitat Internacional de Catalunya.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)