copa femenina

L’ambient es menja el KH-7 Granollers

Handbol. L’Atlético Guardés va remuntar els vuit gols de diferència que les catalanes van aconseguir en l’anada i les va apartar de la fase final de la copa (33-20)

El KH-7 Granollers es va desfer a la pista de l’Atlético Guardés i va veure com els vuit gols d’avantatge que havia aconseguit en el partit d’anada dels vuitens de final de la copa no eren una renda suficient. Les jugadores vallesanes van patir de valent amb l’ambient infernal del petit pavelló municipal d’A Sangriña i es van quedar a les portes de la fase final de la competició.

L’equip gallec no es va escapar en el marcador fins ben entrada la primera part. Va ser a partir del minut 20 quan la seva bona defensa va deixar clavat el conjunt de Robert Cuesta. Així, al descans es va arribar amb una diferència de sis gols (13-7), la màxima fins aleshores, que no feia presagiar res de bo. Després del descans, les prediccions més pessimistes es van confirmar i el Guardés va necessitar poc més de tres minuts per empatar l’eliminatòria (16-8). Enmig d’un unànime “a por ellas” a les graderies, el KH-7 Granollers va veure cada cop més lluny el seu rival. En atac no hi havia solucions per trencar la muralla del Guardés i en defensa, el patiment va ser igualment gran. El 33-20 final ho diu tot.

El primer campió va ser català

La primera edició de la copa de la reina d’handbol es va celebrar la temporada 1979-80 i va tenir un campió català, el BM Rancho Castelldefels, que va derrotar, per un raquític 15-11, el BM Íber València a la final, que es va disputar a Huelva. L’Esportiu Castelldefels, un històric de l’handbol català, va ascendir a la màxima categoria de la mà de Federico Vélez el curs 77-78. Va ser amb Emilio Alonso a la banqueta quan van arribar els resultats, com aquella copa de l’any 1980. Jugadores com Rosa Campamà, Lídia Gros, M. Luisa Ruiz, Julia Cano i Isabel Grimau eren algunes de les components d’aquest gran equip.