Esquí

Sol radiant, neu pols i tot obert a la 10a Tamarro Race d'Espot Esquí

En aquesta edició hi van participar uns 200 participants de totes les edats i nivells, i majoritàriament ho van fer amb esquís

Ja fa dies, setmanes, que a Espot totes les pistes i remuntadors són oberts. La temporada en gruixos de neu a l'estació espotenca està sent bona i això s'ha traduït en caps de setmana animats, tot i que sovint la meteorologia no ha acompanyat massa.

Tot el contrari del que ha passat aquest passat cap de setmana, en què l'estació d'esquí va rebre amb molt bona neu i un sol radiant -veure el nostre àlbum de fotos clicant aquí- els més de 200 esquiadors i esquiadores que dissabte 24 de febrer van participar en la 10a Tamarro Race. La pista Solana, de qualificació blava i gairebé 2 quilòmetres de llargada, va ser l'escenari de la cursa en un traçat dividit en tres trams de diferent configuració.

Però abans... D'on ve el nom de Tamarro?

La Tamarro Race és una cursa que enguany ha arribat a la 10 edició i que en només aquests anys s'ha fet molt popular a l'estació d'esquí d'Espot. Però, i d'on ve el nom? Què és un tamarro? Per a saber-ne més vam parlar amb Bernat Baylina, director comercial d'Skipallars, qui ens va explicar que el tamarro és un animalet imaginari present en les llegendes i faules dels Pallars i d'altres valls del Pirineu. En l'actualitat la llegenda ha evolucionat en festa i és un motiu de broma per explicar als visitants que el tamarro és una bestiola autòctona del Pirineu que convé caçar de nit i en grup a la vora dels rius. Sovint el foraster s'ofereix per ajudar a la caça del tamarro i el que passa és que sovint el voluntariós i servicial foraster acaba remullat d'aigua. A vegades cau al riu, a vegades li cau una galleda d'aigua, a vegades es passa hores i hores sol en un corriol o en un canal d'aigua de reg i acaba amb els peus ben xops. I tot això li passa després de viure i experimentar una divertida estratègia de caça en la qual se li dóna un paper fonamental per atrapar el simpàtic i fonedís tamarro.

El traçat de la Tamarro Race

Tornant a la competició. El recorregut de la 10a edició va ser un descens "Combi-Race" d'1,9 km. amb sortida al capdamunt de la pista Solana i arribada a peu de la mateixa pista. Tot plegat un desnivell d'uns 300 metres. El primer tram consistia a passar portes d'un traçat de gegant, el segon passar pals d'eslàlom i el tercer era un combinat de cross de dubbis i peralts amb un salt final. Ja a la línia de meta, els participants a la cursa eren obsequiats amb una tassa de xocolata calenta.

La competició

La Tamarro Race és una cursa Open, o sigui, oberta a tothom i la inscripció és gratuïta. En aquesta edició hi van participar uns 200 participants de totes les edats i nivells, i majoritàriament ho van fer amb esquís. La neu va mantenir molt bones condicions al llarg de tota la cursa i sens dubte que les temperatures fredes però agradables i acompanyades per un sol radiant sota un cel de blau intens, van ajudar a fer de la cursa un esdeveniment encara més lluït i per descomptat entretingut. La carrera va començar a les 10.30 h i va finalitzar pocs minuts abans de la una de la tarda.

Entrega de premis

A les dues de la tarda, a la terrassa de la Cafeteria a cota 2.000, es va fer l'entrega de premis segons les 6 categories.

Categoria petits

1 - ENALLE MANEL
2 - CORTADA AXEL
3 - CARTES HUG

Categoria Ninots

1 - CASTILLA POL
2 - SENALLE JOSEP
3 - LLIGONYA MARIA

Categoria Ninots Plus

1 - SABALA ANTON
2 - AZNAR JOFRE
3 - GIRBAU ONA

Categoria juniors

1 - ALSINA GERARD
2 - ESTEVAN JORGE
3 - CASTELLARNAU LLUC

Categoria juniors Plus

1 - FONTELLES LAIA
2 - VIDAL VALDRIC
3 - SOTO PAU

Categoria veterans

1 - PORTET XAVI
2 - CRIVILLERS MARTA
3 - PAYS JOEL

Categoria Pro

1 - SAMPER ALEX
2 - PORTA MARC
3 - ORFILA JANINA

La Tamarro Race és una cursa organitzada pel Club Esquí Espot i compta amb la col·laboració de l'estació d'esquí Espot Esquí Skipallars. Habitualment la cursa serveix per acomiadar la temporada però també per celebrar que s'està vivint una bona temporada, com és el cas d'enguany.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)