Rugbi

El camí està marcat

Rugbi. El GEiEG haurà d’anar superant eliminatòries i fases fins al maig per tornar a la màxima categoria estatal

El camí del GEiEG per tornar a jugar la divisió d’honor de rugbi, la Lliga Iberdrola, té les seves etapes marcades. Des que l’any passat va perdre la màxima categoria estatal, a la qual havia jugat des que es va crear, les grupistes són un dels principals candidats a guanyar una plaça que, fins al segon cap de setmana del mes de maig (12 o 13) no tindrà amo.

El GEiEG ha acabat la Lliga Kopparberg de primera, la màxima categoria de l’àmbit català, primer, amb cinc triomfs i un empat en la darrera jornada amb el BUC (22-22). Les gironines jugaran la semifinal el 17 de març a la Foixarda amb el Castelldefels i el vencedor, la final contra el guanyador del Poble Nou-BUC, el 24 de març a Martorell.

La federació estatal va anunciar el sistema de classificació, que fins a la temporada passada era en un sol cap de setmana. Ara, serà en dos grups, i el conjunt català jugarà una lliga contra els campions d’Andalusia, Castella i Lleó i Galícia els caps de setmana d’abril posteriors a Setmana Santa. Els dos primers es creuaran amb els dos millors del grup de Madrid, València, el País Basc i Aragó o les illes Balears. Les semifinals seran el primer cap de setmana de maig (5 i 6) i la final, el següent. El perdedor d’aquest últim partit encara disposaria d’una segona oportunitat, amb una eliminatòria d’anada i tornada amb el setè de la màxima categoria.

Títol per a Judith Vélez

La jugadora del GEiEG va aconseguir el seu primer títol internacional, dissabte a Brussel·les. La capitana grupista ja havia tancat el resultat de la selecció estatal en la semifinal del campionat d’Europa amb un assaig en el 44-0 a Alemanya en què va jugar el darrer quart d’hora. En la final contra Holanda –havia superat 84-12 a Bèlgica– l’equip estatal entrenat per José Antonio Barrio, que ha començat una renovació de l’equip en aquest campionat, va revalidar el títol que va guanyar el 2016 a Madrid després de guanyar 40-7 en un partit que Vélez va tornar a començar a la banqueta. La jugadora del conjunt gironí no és l’única que ha competit a àmbit internacional. La també grupista Elisabet Martínez va disputar els Jocs de Rio en la modalitat de Seven i, abans, Júlia Pla, Marta Cabané i Laura Lladó havien jugat el mundial a Dubai el 2009 amb la selecció de Seven i Txell Carreras, Marina Cabré o Anna Arnau competicions de XV com aquest europeu mentre defensaven la samarreta del GEiEG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)