Esports de muntanya

L’europeu reforça l’aposta internacional de la FEEC

Raquetes de neu. La nova federació mundial serà presidida per Jordi Merino, tindrà la seu a Berna i organitzarà el proper campionat a Andorra

El campionat d’Europa de raquetes de neu, que es va disputar dissabte a Guils de Cerdanya, no només va servir per coronar els millors especialistes continentals d’aquesta modalitat, sinó per posar el comptador en marxa per a la formació d’una nova federació internacional que reuneixi el major nombre de federacions possibles per desbancar l’actual organisme mundial, que el 2017 va decidir vetar Catalunya en el campionat del món.

El president de la FEEC, Jordi Merino, va admetre que la constitució oficial de la nova federació (ISSF) tindrà lloc quan els advocats que estan redactant els estatuts a Suïssa hi donin el vistiplau. “Tot el dret esportiu està centrat a Suïssa i és el lloc on tindrà la seu la nova federació. Ja fa temps que estem parlant amb altres federacions, com les de França, Itàlia, Portugal i també la de Rússia. Seran les seves pròpies assemblees les que decidiran si ingressen en la nova federació”, va explicar Merino, que també va avançar que la primera competició oficial que podria organitzar la ISSF és el campionat d’Europa del 2019 a Andorra. “La federació andorrana ja ha accedit a entrar a la nova internacional i la seva delegació va quedar satisfeta del que van veure a Guils”, va afegir Merino, que serà el primer president de la futura federació.

La dualitat de federacions internacionals ja s’ha vist aquests dies. La federació mundial (WSSF) va organitzar l’anterior cap de setmana el seu propi mundial als Picos de Europa, però la majoria de figures i països van triar la Cerdanya pels premis en metàl·lic i per l’experiència organitzativa de la FEEC. L’objectiu de la futura federació és també fer un campionat del món i una copa del món amb diferents proves.

ADHESIONS

Merino confia que França, Itàlia, Portugal i Rússia siguin membres de la ISSF
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)