Hoquei sobre herba

Hoquei sobre herba

Copa

Les copes que mai fallen

Hoquei sobre herba. Els millors equips de les divisions d’honor se citen a València per disputar el torneig més atractiu i esperat de la temporada

Les copes de la Reina i del Rei mai fallen. Tothom espera el cap de setmana marcat. “És una festa de l’hoquei”, coincideixen jugadors i entrenadors. Els vuit millors equips de la primera volta de la divisió d’honor femenina i masculina es reuneixen en la competició del KO, que aquest any es disputarà a València per primera vegada en la història. “El món de l’hoquei reunit en una mateixa seu i concentrat durant 72 hores. És un format perfecte per fer caliu”, remarquen els protagonistes. A l’hora de la veritat, però, neixen les hostilitats dins un món petit en què tothom es coneix i en què la majoria té vincles amb el gran rival. I en què pot passar de tot.

El Club de Campo parteix com a gran favorit en la competició femenina. Guanyador de les dues darreres edicions i de vuit de les últimes deu copes, el conjunt madrileny està un graó per sobre de la resta. “O dos. Perquè juguen juntes des de fa anys, tenen un bloc consolidat, un gruix de jugadores internacionals, circulen ràpid la bola, tenen gol, no tenen ànsia de guanyar i mai baixen la guàrdia”, analitza Fabrizio Marchi, l’entrenador del Polo.

El conjunt barceloní, que ha fet un pas endavant en aquesta temporada, s’espolsa les responsabilitats, però és un dels candidats, juntament amb el Junior i el San Pablo Valdeluz –s’enfrontaran amb el Club de Campo (13 h)–, de plantar cara a les madrilenyes. El conjunt santcugatenc, que juga contra la Real Sociedad (15 h) anhela un canvi de guió respecte a les dues darreres edicions en què han acabat finalistes. L’Egara i el Terrassa s’enfronten (11 h) en els quarts, en un duel “en què pot passar de tot”, segons explica Andrew Wilson, l’entrenador ratllat. “El Terrassa et pot capgirar una situació des favorable o torçar-se quan sembla que et dominen amb autoritat”, analitza Wilson. Per la seva banda, l’Atlètic, que arriba a la cita amb la moral pels núvols després de guanyar la Real en lliga, vol donar la sorpresa contra el Polo (17 h).

Màxima igualtat

Cada any s’estrenyen més les diferències en la copa del Rei. El Junior i el Barça estrenen (11 h) la competició en la reedició del partit de lliga de dissabte passat amb victòria santcugatenca (1-2). “Tenim potencial però sense competitivitat i actitud no anem enlloc. No ho podem perdre de vista”, comenta Roger Pallarols, tècnic del Junior, que no podrà comptar amb el seu capità, Marcel Malgosa. “Estem en un bon moment de forma i crec que, en aquesta competició i només a un partit, podem complicar la vida a qualsevol”, contraresta Oriol Torras, entrenador del Barça. A aquest argument se suma el Terrassa, que ja va posar molts problemes al Polo diumenge passat (2-3) i que ho vol repetir avui (13 h).

Després s’enfrontaran l’Egara i el Club de Campo en el plat fort dels quarts. Amb l’empat a un de fa un parell de setmanes ben present, Siso Ventalló, tècnic egarenc que ha tingut mala sort amb les baixes, destaca el bon penal de Leandro Tollini i la bona primera volta dels madrilenys. En el darrer torn, l’Atlètic, que no tindrà Marc Sallés, s’enfrontarà amb l’Atlético San Sebastián, a priori el rival més fluix de la competició.

València, a prova

El món de l’hoquei veu, en general, amb bons ulls que València sigui la seu per primera vegada de la copa del Rei i de la Reina, i que es disputi la competició en terreny neutral. A més, a diferència de les darreres edicions de la competició, els aficionats que es desplacin –s’espera que les instal·lacions de Beteró s’emplenin a partir de les semifinals– hauran de pagar entrada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)