Atletisme

Atletisme

‘Tour’ turístic per Barcelona

Atletisme. Dels més de 17.000 inscrits en la marató un 46% són estrangers, que valoren el pas de la cursa per alguns dels llocs més emblemàtics

Tot i un lleuger retrocés respecte a l’any passat, el pes de la participació estrangera, amb un 46% del total, continua sent molt important en els més de 17.000 inscrits en la Zurich Marató de Barcelona. La sortida a l’avinguda Maria Cristina (8.30 h) i el pas de la prova per alguns dels llocs més emblemàtics de la capital catalana com ara el Camp Nou, la Pedrera al passeig de Gràcia, la Sagrada Família, la Torre Agbar, l’Arc de Triomf, la plaça Catalunya i l’arribada just després de les Torres Venecianes al mateix lloc d’origen converteixen la cursa en un passeig turístic per la ciutat. En aquest sentit, el director esportiu de la prova Cristian Llorens considera que el circuit “satisfà tant els que busquen un recorregut turístic com els interessats en un traçat ràpid”.

La prova aplega corredors de 87 nacionalitats. Com és habitual, els francesos (2.259) són el col·lectiu més nombrós, seguit de britànics (1382), alemanys (560), italians (434) i holandesos (257). També hi ha participants provinents dels Estats Units (212), Austràlia (16), Corea del Sud (5), Índia (9) i Indonèsia (7). En definitiva, corredors vinguts dels cinc continents.

En l’acte de presentació es va destacar la participació de l’etíop Tsegay Kebede amb l’esperança que superi el rècord de la prova masculina (els 2h07:30 de Jackson Kotut el 2010), una fita que en la categoria femenina ja s’ha aconseguit en les dues últimes edicions. Ara el registre de referència són els 2h25:04 de Helen Bekele. En aquesta ocasió les grans favorites tornaran a ser corredores etíops, amb Aberash Fayesa (2h27:04) i Worknesh Alemu (2h30:04) com a grans candidates a la victòria. Pel que fa a la participació estatal, el basc Ivan Fernández intentarà fer la marca mínima (2h14:30) per guanyar-se una plaça per a l’europeu de Berlín.

LES XIFRES

87
Nacionalitats.
La participació és molt variada, amb corredors dels cinc continents
2.259
Francesos.
Per proximitat, el col·lectiu de corredors de França sempre és el més nombrós
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)