lliga de campions

La perfecció permet als mariners assaltar Moscou

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta va fer un pas de gegant per classificar-se per a la final a vuit de la lliga de campions vencent el Dinamo

dinamo 5 barceloneta 9

DINAMO MOSCOU:Ivanov, Lazarev, Koptsev, Subotic, Latypov (1), Pijetlovic, Bychkov, Nagaev (2), Raden (1), Kholod (1), Lisunov, Ivankov i Kostrov.ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo, Famera, Granados (2), Munarriz (3), Vrlic (2), Larumbe, Paul, Fernández, Tahull, Perrone (1), Mallarach (1), Bustos i Linares.PARCIALS:1-1, 1-2, 1-4 i 2-2.ÀRBITRES:Alexandrescu (Romania) i Koryzna (Polònia).

L’extraordinari triomf a Moscou va permetre a l’Atlètic Barceloneta d’encarrilar la classificació per a la final a vuit de la lliga de campions, que haurà de rubricar en les quatre jornades finals. Amb una actuació exemplar, els barcelonins van assaltar un feu inexpugnable fins ara i es van fer forts en la segona posició del grup A.

Amb tot, els russos es van situar per davant en el resultat dos cops. Latypov va trencar el gel al minut tres, però Granados va equilibrar la balança poc abans del final del primer parcial. Kholod va tornar a avançar els russos amb un llançament centrat en el qual López Pinedo va demanar més implicació defensiva. Però els mariners no van permetre que la ferida s’infectés i van reaccionar en la següent jugada. Mallarach va posar l’esquerra prodigiosa al servei de l’equip en una acció de superioritat i abans del descans Famera va culminar amb gol una bona acció coral (2-3).

Un tercer quart de pel·lícula va servir perquè els catalans encarrilessin la victòria. Alberto Munarriz, màxim golejador del partit (3 gols), va ampliar la diferència (2-4) i dues accions de molta qualitat de Josip Vrlic van fer minvar les esperances locals: primer amb una rematada d’esquena a la porteria i després des de la boia. Granados es va afegir al festival mariner i va establir una diferència de cinc gols (2-7). L’encert ofensiu va ser correspost amb una feina defensiva excepcional: ajudes constants, pressió i aturades vitals de López Pinedo. Tant és així, que el Dinamo va estar catorze minuts sense marcar i quan ho va tornar a fer, a les acaballes del tercer quart, la situació era irreversible (3-7).

Els catalans van tornar a obrir una escletxa de cinc gols amb una acció marca de la casa –passada llarga de López Pinedo i rematada de Perrone– que els va permetre passar els darrers minuts sense angoixes. La jornada vinent els mariners tenen un compromís difícil a la piscina de Sant Sebastià contra el Jug croat.