Esquí

La noruega Kristine Gjelsten Haugen venç i s’emporta el títol d’Eslàlom Gegant a Grandvalira

El suís Stefan Rogentin aconsegueix la victòria al Súper Gegant masculí


Dia assolellat i condicions de neu perfectes per a la disputa de les competicions d’avui a les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí a Grandvalira. Jornada completa de carreres amb la celebració de l’Eslàlom Gegant femení a la pista Avet, situada al sector de Soldeu i el Súper Gegant masculí a la pista Àliga, al sector d’El Tarter.

Victòria i títol d’Eslàlom Gegant per a la noruega Kristine Gjelsten Haugen a les finals de la Copa d’Europa

A les 09:30h, la reconeguda pista Avet situada al sector de Soldeu a Grandvalira era protagonista de l’Eslàlom Gegant femení. Amb la participació de 53 corredores de 15 països. Entre elles, les espanyoles Núria Pau i Júlia Bargalló; així com l’andorrana Cande Moreno.

Kristine Gjelsten Haugen (26 anys) arribava a Andorra acreditant una 2a posició al Súper Gegant de la Copa d’Europa de la Molina disputat la setmana passada. El seu gran estat en forma es confirmaria en aconseguir avui una soferta victòria a Soldeu, després de quedar 2a en la primera mànega i realitzar una irregular segona baixada (21è millor temps de la 2a màniga). La noruega s’aprofitaria de la caiguda en la segona mànega de la suïssa Aline Danioth, qui havia marcat el millor temps en la primera mànega.

Haugen aconseguiria pujar al calaix més alt del podi amb un temps total de 2:20.71. La segona posició final seria per a la polonesa Maryna Gasienica-Daniel (+0.12 segons) i el tercer calaix del podi l’ocuparia la suïssa Jasmina Suter (+0.29 segons). Aquest resultat també donaria a Haugen el títol en la classificació general d’Eslàlom Gegant de la Copa d’Europa 2018, la de Baerum comentava: “No ha estat gens fàcil, estic molt feliç. La meva primera baixada ha estat molt bona, notava anar ràpida a la neu; la segona mànega no ha estat tan bona però he pogut aconseguir un temps suficient per guanyar. La pista m’ha agradat molt ja que era força tècnica.”

Pel que fa als esportistes espanyols, cal destacar la 24a posició aconseguida per Núria Pau. Júlia Bargalló no ha acabat la primera mànega i l’andorrana Cande Moreno tampoc.

Avet, la pista més tècnica

La llegendària pista Avet de Grandvalira és una de les icòniques de l’estació i on es disputen les competicions d’Eslàlom i Eslàlom Gegant. L’Eslàlom Gegant d’avui, amb sortida des de 2.266 m i arribada a 1.850 m sobre el nivell del mar, tenia una longitud de 1.259 m i un desnivell de 416 m. El pendent mitjà és de 37% i el màxim de 70%.Orientació N/E.

Resultats – Podi Final Copa d’Europa femení: Eslàlom Gegant (GS)

1ª - HAUGEN Kristine Gjelsten (NOR) 1:07.35 (Run 1), 1:13.36 (Run 2), Total: 2:20.71
2ª - GASIENICA-DANIEL Maryna (POL) 1:08.39 (Run 1), 1:12.44 (Run 2), Total: 2:20.83 +0.12
3ª - SUTER Jasmina (SUI) 1:07.95 (Run 1), 1:13.05 (Run 2), Total: 2:21.00 +0.29
Classificació general Copa d’Europa Eslàlom Gegant femení 2018
1ª - HAUGEN Kristine Gjelsten (NOR) 446 punts
2ª - STJERNESUND Thea Louise (NOR) 446 punts
3ª - LIENSBERGER Katharina (AUT) 380 punts

El suís Stefan Rogentin s’emporta la victòria a l’Eslàlom Gegant de les finals de la Copa d’Europa

A les 11h, començava la competició de Súper Gegant masculí al sector d’El Tarter de Grandvalira amb la participació de 69 corredors de 25 països; entre ells, 6 corredors andorrans: Joan Verdú, Marc Oliveras, Matías Vargas, Xavier Salvadores, Pol Suarez i Alex Rius.

El suís Stefan Rogentin (23 anys) arribava a Andorra sense haver guanyat cap cursa de Súper Gegant però demostrant aquesta temporada un gran estat en forma després de pujar al podi a Wengen (Suïssa) i a Garmisch-Partenkirchen (Alemanya). Avui ha estat el seu dia, fent una sòlida baixada i creuant la línia de meta en primera posició, amb un temps d’1:28.26. La segona plaça seria per al francès Nils Allegre (+0.32 segons) i el tercer calaix del podi l’ocuparia el suís Gian Luca Barandun (+0.90 segons).

Una gran jornada a la pista Àliga per a l’equip suís i que també atorgaria la segona i tercera plaça per Barandun i Rogentin en la classificació general de Súper Gegant de la Copa d’Europa 2018. Stefan Rogentin comentava després de guanyar a Grandvalira: “les condicions de la pista estaven molt bé, tota la gent que ha treballat a la pista ha realitzat un gran treball. L’organització és de deu, tot l’staff tècnic, Andorra, ha estat perfecte.”

Pel que fa a la selecció andorrana, Marc Oliveras ha aconseguit una destacada 26a posició. Matías Vargas ha finalitzat 47è, Alex Rius 53è i Xavier Salvadores 54è. Pol Suarez i Joan Verdú no han acabat la cursa.
Àliga, una pista a tota velocitat

La reconeguda pista Àliga de Grandvalira representa el temple de la velocitat i on es disputen les competicions de Descens i Súper Gegant. El Súper Gegant d’avui, amb sortida des de 2.315 m i arribada a 1.715 m sobre el nivell del mar, tenia una longitud de 2.208 m i un desnivell de 600 m. El pendent mitjà és de 28,40% i el màxim de 56%. Orientació NW/NE. 

Resultats – Podi Final Copa d’Europa masculí: Súper Gegant (SG)

1º - ROGENTIN Stefan (SUI) 1:28.26
2º – ALLEGRE Nils (FRA) 1:28.58 +0.32
3º - BARANDUN Gian Luca (SUI) 1:29.16 +0.90

Classificació general Copa d’Europa Súper Gegant masculí 2018

1º - KRENN Christoph (AUT) 292 punts
2º - BARANDUN Gian Luca (SUI) 264 punts
3º - ROGENTIN Stefan (SUI) 262 punts

Els Equips Nacionals elogien la capacitat de reacció de Grandvalira

Les finals de la Copa d’Europa que s’estan disputant a Grandvalira també estan sent elogiades pel bon estat de les pistes Avet i Àliga. Jordi Pujol, Director de Cursa de les Finals de la Copa d’Europa 2018 comenta:
“Va ser bàsic avançar en el calendari el Súper Gegant femení (de dijous a dimecres), ja que la previsió meteorològica per al dijous era molt dolenta. Això ens va permetre estar tot el dia d’ahir treballant amb les màquines en pistes; fent ús de fins a 6 màquines, des de les 08h del matí i fins a mitjanit. Després de treure tota la neu sobrant, trepitgem les pistes i tirem enduridors. Això ens ha permès tenir la pista Avet i Àliga en molt bones condicions. La clau està en fer el treball previ; encara que després les condicions meteorològiques no siguin les òptimes, si hi ha un bon treball previ tens temps de solucionar-ho. Per això, sempre tenim aquesta seguretat. Agraeixo el treball dels maquinistes, estan tots súper involucrats. Avui hem tingut un Súper Gegant molt ràpid.”

Agenda per a demà

Pista Avet – Soldeu:
Eslàlom femení
Cursa: 09:30h

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)