Rugbi

MARCO PINTO

JUGADOR DE LA SELECCIÓ ESTATAL DE RUGBI

“Puigdemont? Seria un plaer conèixer-lo”

El talonador català es classificarà directament per al mundial 2019 amb la selecció estatal, si avui guanya Bèlgica, un equip assequible, a Brussel·les

Si em fan cantar la cançó de Loquillo, la cantaré, però jo em dedico a jugar tan bé com puc, a fer la meva feina

La selecció espanyola de rugbi té a tocar la classificació directa per al mundial 2019. Ho aconseguirà si guanya aquest migdia, a les 13 hores, Bèlgica a Brussel·les. A priori, és un partit molt assequible per al XV del Lleó. En parlem amb el talonador del Besiers Marco Pinto (Barcelona, 1987), l’únic català que hi juga.

Ho tenen molt a prop...
Fa quatre anys que ens preparem per ficar-nos en el mundial. No imaginàvem la classificació directa però, amb molt de treball i sacrifici, aquí estem. Hem fet les coses molt be i només ens queda un pas.
Després de guanyar Romania, va dir que aquella era la victòria més important de la seva carrera.
És cert. A França he guanyat tots els equips, però no he aconseguit un triomf amb aquesta transcendència. Durant els últims deu anys, Espanya ha guanyat els romanesos un parell de cops. Romania és un equip mundialista. Si superem Bèlgica, però, serà encara millor.
Serà més fàcil que contra Romania.
Hem fet el més difícil, sí. Però l’esport no perdona si no respectes el rival. Bèlgica no té una idea clara de joc, alenteixen el ritme. Si juguem a rugbi, els belgues no ens poden guanyar, però si dubtem i notem la pressió, podem tenir problemes. Ens han posat un àrbitre romanès… Espero que no tingui incidència.
Se sap la cançó de Loquillo, la que canta tot el vestidor?
No pas… Si em fan cantar, cantaré. Però jo em dedico a jugar tan bé com puc, a fer la meva feina. Alguns companys ho viuen més intensament. Jo soc català, també soc espanyol i cada cop que em poso la samarreta de la selecció espanyola la defenso com mai. Però l’exaltació de la pàtria no em diu res.
El rei d’Espanya va veure el partit contra Alemanya, a Madrid. Què li semblaria que avui, a Brussel·les, hi assistís Carles Puigdemont?
[Riu] Ja m’han fet aquesta broma... Seria un plaer conèixer-lo i saludar-lo, si el trobés a la graderia.
Quines possibilitats tindria el XV del Lleó en el mundial del Japó?
Jugaríem el partit inaugural, contra el Japó, i en el mateix grup tindríem Irlanda i Escòcia. Coneixent Santi Santos, el nostre entrenador, segur que no hi anirem de vacances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)