Rugbi

Espanya haurà de jugar la repesca per al mundial

Rugbi. Queda a les portes de classificar-se en perdre contra Bèlgica un partit amb final polèmic per la persecució dels jugadors espanyols als àrbitres

La selecció espanyola de rugbi va quedar a les portes de classificar-se per al mundial del Japó 2019 en perdre el que, a priori, era un partit assequible contra Bèlgica (18-10). Ara haurà de disputar la repesca contra Portugal i, si guanya, jugar-se una plaça amb Samoa per completar el grup A. El partit contra Bèlgica va acabar amb polèmica a causa de les decisions dels àrbitres, que no van agradar als jugadors espanyols. Alguns d’ells van perseguir i insultar els col·legiats, que van necessitar protecció per sortir del camp. Fins i tot el mateix seleccionador espanyol, Santiago Santos, va dir que l’arbitratge havia estat “tendenciós”: “Avui no ha perdut Espanya, ha perdut el rugbi.”

L’equip espanyol es va sentir perjudicat pels nombrosos cops de càstig –fins a deu– que els àrbitres els van xiular en contra. Bèlgica no va fer cap assaig i només va puntuar gràcies als sis cops de càstig que va transformar. L’equip espanyol gairebé no va generar perill malgrat que es va enfrontar amb el cuer del seu grup. No va ser fins al 15-0 que va aconseguir el seu únic assaig. Tot seguit va retallar fins al 15-10 amb un cop de càstig, però Hart va sentenciar uns minuts després. Espanya, que amb Marco Pinto com a únic català, haurà de disputar ara la repesca per classificar-se per al seu segon mundial de la història.

LES REACCIONS

Avui ha perdut el rugbi. Hi ha hagut un arbitratge tendenciós. No ha estat neutral
Santiago Santos
SELECCIONADOR ESPANYOL
Demano perdó per la persecució de l’àrbitre. No es correspon amb els valors de l’equip
Jaime Nava
CAPITÀ DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)