Tennis

Del Potro excel·leix

Tennis. L’argentí trenca la ratxa d’imbatibilitat de Federer en el 2018 amb un joc agressiu i fiable i s’adjudica a Indian Wells el seu primer Masters 1.000

Juan Martín del Potro (6) va trencar ahir la ratxa de disset triomfs seguits de Roger Federer (1) en un 2018 fins ara immaculat i va guanyar, salvant tres pilotes de partit, el títol d’Indian Wells per 6-4, 6-7 (8) i 7-6 (2) en dues hores i 42 minuts. És el setè triomf de l’argentí contra el de Basilea en vint-i-cinc enfrontaments i representa el seu 22è títol i el seu primer Masters 1.000 en quatre finals.

Molt sòlid seguint el fil de la semifinal, en què va esbandir sense contemplacions el canadenc Milos Raonic (32) per 6-3 i 6-2, Del Potro va donar el primer cop d’efecte amb un break en blanc (3-2). Mentre que el suís tenia dubtes, l’argentí estava pletòric, tant en potència, com en eficiènciai canvis de direcció que feien anar de bòlit l’helvètic. Del Potro va consolidar l’avantatge amb el seu servei tot i una tímida reacció del rival (4-2). L’alt percentatge de primers va permetre al sud-americà arribar amb fermesa i amb un avantatge notori al tram final del set (5-4) i disposar del seu servei per tancar-lo. No va titubejar (6-4). Federer, que contra Borna Coric en la semifinal va saber sobreviure al gran partit del croat, estava desbordat per les circumstàncies. Del Potro només va cometre tres errors en el primer acte i no va concedir cap pilota de trencament.

Federer va cridar de ràbia quan va salvar la segona pilota de break del primer joc del segon acte (15-40). Irregular, va anar trampejant fins que va malbaratar dues pilotes de trencament i de set amb 15-40 (5-5). El desenllaç va ser un joc decisiu dramàtic tancat per Federer en la cinquena oportunitat després de salvar una pilota de partit. El tercer set va ser igualat, fins que un revés creuat espectacular sobre el segon servei va consumar el trencament favorable a Federer (5-4). El suís va malbaratar tres pilotes de partit i l’argentí va reviure (5-5) i va ser molt superior en un tie-break en què Federer va cometre dues dobles faltes.

Osaka escombra Kasatkina i obté el seu primer títol

La japonesa Naomi Osaka (44a de la WTA) va anar per feina i va derrotar la russa Daria Kasatkina –19a de la WTA i 20a cap de sèrie– 6-3 i 6-2 en 70 minuts, només 7 més que els que havia necessitat en la semifinal per esbandir per 6-3 i 6-0 la número 1, Simona Halep, per 6-3 i 6-0. S’esperava més igualtat en el partit entre dues jugadores de 20 anys que arribaven a la cita pletòriques, però el joc de l’asiàtica, la primera del seu continent que obté el títol al desert californià, es va imposar. La campiona va rendibilitzar la força del seu servei amb un 79%de punts guanyats amb el primer i un 57% amb el segon i va obtenir el seu primer títol. Indian Wells és un dels quatre Premier Mandatory de l’any en la WTA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)