Waterpolo

Waterpolo

competicions internacionals

Objectiu: repetir el doblet

Waterpolo. L’Astralpool Sabadell, que ha disputat set de les últimes fases finals de l’Eurolliga, i La Sirena Mataró, que torna a la final a quatre de la copa LEN, a punt per reeditar l’èxit de 2016

El 2016 el waterpolo català va viure un abril memorable amb la victòria de l’Astralpool a l’Eurolliga i la de La Sirena Mataró a la copa LEN. Un doblet que recompensava l’esforç ingent de dos dels principals clubs catalans que fa uns anys van apostar per potenciar la base femenina. Enguany, les vallesanes i les maresmenques poden repetir l’èxit ja que tornaran a disputar la final a quatre de l’Eurolliga i la copa LEN, respectivament.

El Sabadell, que als quarts de final va eliminar el Mataró, disputarà la setena fase final en els últims vuit anys de la màxima competició continental i aspira al cinquè títol. A la cita l’acompanyarà el Kirixi, vigent campió, l’UVSE de Budapest i l’Ekipe Orizzonte de Catània, una institució a la competició ja que és l’equip amb més títols (8). Dissabte es farà el sorteig a Pontevedra en el marc de la fase final de la LEN Europa Cup de seleccions. La sabadellenca Judith Forca assegura que no tenen preferències pel creuament de semifinals: “Si volem quedar campiones hem de guanyar tothom. Les italianes i les hongareses són dures i tenen un joc més estable mentre que les russes són ràpides i busquen les contres”. Forca, que malgrat tenir només 21 anys ha estat present en les set fase finals, admet que “l’objectiu és tornar a guanyar la copa”, però que “no és tan senzill com la gent es pensa perquè els altres tres equips també s’han preparat pel mateix”.

Dissabte també es coneixerà la seu de la fase final, però el CN Sabadell no es presentarà a l’elecció. Això significa que haurà de buscar el títol a Budapest, Catània o bé Kirixi, que ja va organitzar l’última final a quatre.

El CN Mataró es postula per organitzar la final a quatre

El CN Mataró té molts números per tornar a organitzar la final a quatre de la copa LEN, tal com va fer ara fa dues temporades en una setmana inoblidable en què va segellar dos títols d’una tacada, el de la copa estatal a Can Llong contra el CN Sabadell i el de la competició europea a la piscina del Sorrall després d’una final molt suada contra el Vouliagmeni (6-5). La capital maresmenca podria conèixer en els pròxims dies, fins i tot abans del sorteig de dissabte, si és la seu escollida. En aquesta ocasió el club maresmenc tindria el vistiplau de la LEN per poder fer els partits –segurament el 13 i 14 d’abril– en la piscina exterior del club, el seu escenari de joc habitual. En tot cas, els rivals seran l’Olympiacòs, el Dunaujvaros i el Plebiscito.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)