Ciclisme

ÓSCAR GUERRERO

DIRECTOR ISRAEL CYCLING ACADEMY

“Som de Catalunya”

El conjunt d’Israel, un dels convidats a la Volta, està instal·lat a Girona i inclou 24 nacionalitats

“Anem tots al mateix vaixell”

19 o 20 dels 24 corredors estan vivint a Girona. Quin millor lloc? Bon temps, carreteres...

Óscar Guerrero (Alsasua, Navarra, 1971) dirigeix l’Israel Cycling Academy, un dels convidats a la Volta Catalunya. Descobridor de talents com ara els germans Izaguirre, Mikel Landa o Mikel Nieve, té la missió de guiar la introducció del ciclisme professional a l’estat on comença el pròxim Giro d’Itàlia.

A casa, sense catalans
Dels 24 corredors que som a l’equip, no sé si són 19 o 20 que estan vivint a Girona. L’any passat, quan va començar el projecte, va ser una de les obligacions que va posar el propietari: que tots estiguessin a Girona, fins i tot José Manuel Díaz, de Jaén. El que volia era fer més pinya, més grup, més equip. I que fos allà perquè molts dels corredors estrangers ja hi vivien i perquè els altres que venien a Europa, quin millor lloc hi ha? Bon temps, bones carreteres...
Per això corren la Volta?
L’any passat ja ens van estar esperant fins al final perquè jo amb els meus anteriors equips ja hi havia estat. Com que estem tots a Girona, al final som de Catalunya. Com que quest any ja tenim corredors consagrats, com ara Rubén Plaza i Ben Herrmans, em van dir que estigués tranquil, que seríem uns dels convidats.
Ara aviat tenen el plat fort de la temporada amb el Giro a Israel.
Anar a una prova del World Tour i amb el nivell que té la Volta ens va molt bé. I, pensant també una mica en el Giro, pot ser un bon test per a nosaltres per veure on estem.
Com neix el projecte?
Amb la idea de promocionar el ciclisme a Israel. La gent d’allà va molt en BTT però no tant en carretera. Els dos patrons de l’equip són realment amants del ciclisme i els encanta. I han fet aquesta aposta fa quatre anys i, sobretot l’any passat i aquest. Estan convençuts que el ciclisme a Israel pot arribar a ser un esport més, com el bàsquet de tota la vida.
Sembla difícil...
Fan convenis amb col·legis públics de nens, als quals es dona unes bicicletes. Durant la setmana fan dues hores de ciclisme, es treballa molt per la base. I sí que han començat per dalt, portant el Giro d’Itàlia i mirant que realment tothom ara vegi l’equip com una cosa seva i que el ciclisme arranqui.
Té el bus d’Astana al costat, que va començar molt fort i... és viable a llarg termini el projecte?
Té recorregut. Comparant-ho amb ells és diferent perquè ells van començar el projecte amb líders molt forts, a cop de talonari. Nosaltres tenim una cosa diferent de la resta: de 24 corredors hi a 16 nacionalitats. I, entre tot l’equip i la resta de l’staff, n’hi ha 24. Som un equip multinacional i en aquest sentit és un dels altres objectius que el mànager sempre destaca: tenim gent dels cinc continents, i és una cosa diferent perquè veus com convivim i treballem tots junts. Anem al mateix vaixell i tenim els mateixos objectius.
I vostè, com arriba aquí?
El Kaiku el manejava jo des de dalt. He estat en diferents projectes; l’últim va ser l’Euskaltel. He estat tres anys fora i en aquest projecte em trobo molt a gust. Tenim corredors de tot arreu i són nois molt joves. En aquesta categoria és el que jo més he fet: treballar amb gent que han arrencat i que ara ja tenen un nom.
Digui’ns un nom a seguir.
Krists Neilands. En la Milà-San Remo tothom va quedar impressionat, perquè va arrencar al Poglio amb Nibali i és un noi de 23 o 24 anys que l’any passat ja estava amb nosaltres, un corredor que serà bo de veritat. Després s’ha de veure com van els altres perquè no és fàcil arribar-hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)