Ciclisme

JOSEP JUFRÉ

EX-CICLISTA PROFESSIONAL

“Tard o d’hora tindrem un equip català”

Retirat des del 2011, ho veu molt canviat?
Els últims anys ja hi va haver un canvi molt important amb els equips Pro Tour. Els pressupostos s’havien incrementat molt i només els equips potents podien estar a aquest nivell. S’ha fet un salt qualitatiu i s’ha globalitzat, amb més gent, més moviment, molts més mitjans...
La Volta també es globalitza. Positiu?
Sí, tot el que sigui millorar i anar endavant, estar a l’altura de les millors proves del món... La Volta ha d’anar per aquí.
Fa un fred que pela i els ciclistes aquest any ja han estat a 40 graus. Ho acusen?
Sí, no és gaire bo. Jo sempre començava l’any a Austràlia i quan hi arribava, de seguida m’hi adaptava i m’ho passava bé. Després, sabia que la París-Niça i la Volta a Catalunya eren per tornar a passar fred.
Té una escola de ciclisme, com li va?
Tenim 160 nanos, n’estem molt i molt contents. Els diumenges van a competir per provar-ho i tenim un equip júnior que ho està fent molt bé en l’àmbit estatal; el cap de setmana vam ser segons per equips en el trofeu Víctor Cabedo amb tots els equips bons. S’ha creat aquí, a Catalunya, i veig que altres exprofessionals, com Samuel Sánchez i Purito Rodríguez, també tenen escoles. Està molt bé que els que hem corregut donem suport a la base.
I tenir un equip català professional?
Ho veig molt lluny. Fa molt poc que hem començat i la nostra intenció és mantenir el que tenim. Si cadascú mira una mica de fer alguna cosa des de la base i tenir continuïtat, tard o d’hora sí que es podrà tenir un equip professional o continental que serveixi de referència per a tots aquests nanos que s’hi volen dedicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)