Esports de muntanya

La Costa Brava, en format dia plujós

Curses de muntanya. Més de mil participants en la primera edició del Trail, a Palamós amb dorsals esgotats

La primera edició del Trail Costa Brava es va dur a terme ahir amb una gran expectació, creada per l’organització d’una cursa de muntanya en un dels entorns naturals més emblemàtics del litoral català. Klassmark va oferir un miler de dorsals per a l’estrena de la cita, amb els recorreguts marató –que començava a Pals amb 43 km i 2.100 m de desnivell positiu–, trail (mitja marató) i express.

El temporal, amb una pluja fina i constant i el mar enfurismat van afegir la dosi salvatge a un recorregut canviant que anava passant per diverses cales. Pablo Villalobos (Salomon) va dur el pes de la cursa llarga, amb Albert Pujol (Sport HG AMÑL) seguint-li les passes i un grup perseguidor format per Marc Carós (Inverse Team Trail), Roberto Sancho (AE Matxacuca) i Ignasi Riuró (Esports Maverick) en segon terme. Pujol es va posar al davant en el primer avituallament i va estrenar el palmarès després de 4h02:12. Villalobos va ser segon després d’una aferrissada lluita pel podi que va completar Riuró. La guanyadora en la categoria femenina va ser Paloma Lobera (AE Matxacuca), dominadora de principi a fi amb 5h15:10. Mila Duran (TRC Aresta) va ser segona i Sílvia Puigtió (Montseny Maasais), tercera.

Els recorreguts trail i express eren circulars, amb inici i fi al centre d’operacions de la prova, la nau de 50 metres. La cursa de 21,8 km la va guanyar Rubén González (BTR Pro Team), amb 1h43:17 i menys d’un minut de marge respecte de Josep Viñas (Set de Córrer). Raúl Rota (Rarunning) va ser tercer. En dones, la vencedora va ser Yolanda Martín (Wild Trail Project) amb 2h03:34, seguida de Caitlin Fielder (Trail Running Girona) i Eva Montero (Montseny Maasais). Jaume González va ser el més ràpid a completar el recorregut curt, de 13,35 km, amb 1h01:53, seguit de Roberto García (Sport HG AML) i Gerard de la Cruz (Esports Maverick). Pili Ureña (Safir Team), amb 1h19:39, va guanyar en la categoria femenina i Carla Guallar va ser segona, a només 10 segons. Paula Reixach va tancar el quadre d’honor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)