Natació

L’aigua és femenina

Natació. Belmonte va obtenir la quarta mínima per a l’europeu, i també s’hi van classificar les catalanes Vall i Garcia i la madrilenya Pérez, però tan sols un nedador: el mallorquí González

El president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, reconeixia que no té explicacions per il·lustrar l’ostracisme que viu la natació masculina estatal, la setmana passada en una entrevista en aquest diari. La seva invisibilitat és una evidència. El campionat d’Espanya Open Primavera de Màlaga ho torna a demostrar. Avui s’arriba a la cinquena i última jornada amb tan sols un nedador, l’illenc Hugo González, classificat per a l’europeu de Glasgow, mentre que són quatre les nedadores que han aconseguit superar el duríssim cribratge dissenyat pels tècnics de la federació espanyola: les catalanes Mireia Belmonte, Jessica Vall i Marina Garcia i la madrilenya Jimena Pérez.

Ahir, la campiona olímpica va certificar la quarta mínima per a la cita continental, la dels 200 estils. Després de registrar les mínimes en les sèries i les semifinals, va complir l’última exigència: acabar entre les dues primeres a la final. Concretament va ser la vencedora amb una maca de 2:11.31, el segon millor temps a nivell europeu, i només la supera l’anglesa Siobahm Marie-O’Connor (2:09.80), que tot just s’acaba de convertir en la primera nedadora a renovar el títol dels 200 estils en els Jocs de la Commonwealth.

Belmonte ja tenia assegurada la presència a la cita europea en les proves dels 400, 800 i 1.500 lliure. En els 200 papallona no va complir la mínima en les semifinals, però després va brillar en la final i seria lògic que el cos tècnic l’inclogués per una prova en la qual es va penjar la medalla d’or als Jocs de Rio.

També necessitarà el vistiplau dels tècnics federatius serà la barcelonina Jessica Vall (Sant Andreu) que a la sessió de la tarda va quedar a les portes de la mínima requerida per a les semifinals dels 100 braça mentre que al matí havia aconseguit nedar per sota de la marca mínima requerida en les sèries preliminars. Va cobrir la distància amb un temps de 1:07.28, gairebé un segon per sota de la mínima i a la tarda va nedar lleugerament més lenta: 1:07.72. Tampoc va estar fina la nedadora del Sabadell, Marina Garcia, en els 100 braça i es va quedar sense bitllet.

Finalment, la castellonenca del Sant Andreu, Lidon Muñoz, de 22 anys, va rebaixar el rècord d’Espanya dels 50 lliures (25.21) en les semifinals. L’andreuenca va millorar deu dècimes el registre que havia establert a Sabadell fa un mes. La jornada es va completar amb la victòria de la sabadellenca Judith Ignacio en els 100 papallona i de la mallorquina del Terrassa Melani Costa en els 200 lliure.

Elles dominen el planter

També van obtenir mínima per a l’Eurojúnior les catalanes Andrea Feng i Cristina Garcia, en els 100 esquena, i Júlia Pujades (CN Granollers), en els 200 lliure. En l’apartat júnior també hi ha diferència entre el masculí i el femení: vuit nedadores classificades i la meitat de nedadors.

LA DADA

1
rècord.
La castellonenca del Sant Andreu Muñoz va batre el rècord d’Espanya dels 50 lliure (25.21).
FEMENÍ 200 estils
1r. M. Belmonte (UCAM) 2:11.31
2n. B. Gómez (Sabadell) 2:18.34
100 papallona
1r. J. Ignacio (Sabadell) 59.23
4a. C. Guerrero (Sant Andreu) 59.86
200 lliure
1r. M. Costa (Terrassa) 1:58.91
2n. L. Muñoz (Sant Andreu) 1:59.84
3a. A. Zamorano (S. Andreu) 2:00.73
50 lliure
1r. L. Muñoz (Sant Andreu) 25.48
2n.M. González (Sant Andreu) 25.86
3a. C. Herrero (Terrassa) 25.91
MASCULÍ 200 esquena
1r. H. González (Canoe) 1:58.66
2n. J. Giralt (Mataró) 2:00.26
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)