Handbol

La injecció més oportuna

La gesta contra el Barça arriba en una setmana clau per al Fraikin BM Granollers, que demà rebrà l’Ademar en un partit decisiu amb vista a les places europees i dissabte visitarà el Saint-Raphaël en l’anada dels quarts de final de la copa EHF

La gesta del Fraikin BM Granollers al Palau Blaugrana, que divendres va trencar un quart de segle de derrotes al santuari culer i més d’un lustre d’imbatibilitat en competicions estatals, ha arribat just abans d’una de les setmanes clau en el calendari del club vallesà. En quatre dies, el grup d’Antonio Rama pot fer un pas decisiu per refermar-se en les quatre primeres posicions del campionat de lliga, que obren la porta a Europa, i acostar-se una mica més al somni de jugar una altra final a quatre de la copa EHF. El primer repte és demà a casa (20.30 h) contra l’Ademar de Lleó, el segon classificat de lliga, amb quatre punts més que els granollerins, i el segon serà dissabte a la pista del Saint-Raphaël, en l’anada dels quarts de final de la segona competició europea. El tècnic vallesà no amaga, en aquest sentit, que l’assalt al Palau Blaugrana ha arribat en el moment més oportú: “És una setmana clau i aquesta victòria suposa una injecció de moral i confiança fabulosa.”

Amb quatre jornades en joc i a quatre punts de l’Ademar, un triomf contra els lleonesos impulsaria el Granollers en la lluita pel segon lloc. Amb tot, Rama subratlla que l’objectiu principal és la classificació europea: “Realment el que busquem és quedar entre els quatre primers; com més aviat sumem els punts millor. No mirem tant si quedem segons, es tracta de sumar punts que no ens puguin fer falta al final. Tan complicat serà el partit de dimecres contra l’Ademar com en la segona setmana de maig, en què tindrem dos partits seguits a fora [contra el Zamora i el Benidorm], que també s’estaran jugant coses.” L’entrenador vallesà qualifica l’Ademar com un rival “duríssim”. “Des que van caure en la lliga de campions, estan en una situació còmoda i només pensen a conservar el segon lloc. Tot i alguns resultats ajustats, estan jugant molt bé. Excepte el Barça, penso que estan una mica per sobre de la resta d’equips. Allà vam perdre de només un gol [32-31] i la nostra idea és sortir a guanyar dimecres”, sentencia.

Competitius

L’entrenador del Granollers admet que la fita contra el Barça és un indicador que l’equip passa un bon moment, però no obvia que en aquest punt del curs els jugadors ja sostenen una motxilla força feixuga: “El partit contra el Barça ens diu que estem bé, però si ampliem la vista i som realistes, la lliga s’està fent llarga i portant dues competicions a sobre les forces arriben justes. L’equip el que fa és competir molt bé i quan l’àrbitre xiula competim com animals. El que costa més és tenir aquesta intensitat i aquesta constància en el dia a dia perquè les forces es nota que van baixant, però des del punt de vista competitiu encara que no guanyem sobrats, estem ben vius.”

El segon repte de la setmana és la visita a la pista del Saint-Raphaël, el quart classificat de la lliga francesa, liderat per l’excentral del Barça Dani Sarmiento, en l’anada dels quarts de final de la copa EHF. “És una altra competició i ens ho prenem d’una manera especial. Quan vam saber qui ens havia tocat en el sorteig de l’eliminatòria no ens va agradar gaire perquè és un rival molt complicat, però penso que aquesta injecció de moral que vam aconseguir guanyant el Barça també ens ho fa veure de manera diferent. Segur que és complicat, però si hem estat capaços de coses inexplicables per què no podem tirar endavant aquesta eliminatòria que ens portaria a una final a quatre, una experiència inoblidable per als jugadors?”, es pregunta Rama. La resposta s’aclarirà del tot el diumenge 29 d’abril, en la tornada al Palau d’Esports de Granollers. Passi el que passi, el cos tècnic i la plantilla granollerina ja poden vantar-se d’una victòria al Palau Blaugrana que quedarà marcada per sempre més en la seva trajectòria esportiva.

LES FRASES

És una setmana clau i la victòria contra el Barça al Palau Blaugrana suposa una injecció de moral i confiança fabulosa
La lliga s’està fent llarga, però quan l’àrbitre xiula competim com animals. L’Ademar serà duríssim, però volem guanyar
Si hem guanyat el Barça, per què no podem superar l’eliminatòria contra el Saint-Raphaël?
Antonio Rama
entrenador del fraikin bm granollers
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)