Ciclisme

Últim test per al ‘Grand Slam’

Ciclisme. Froome (Sky) ultima els detalls de la preparació per intentar la victòria en el Giro d’Itàlia en el Tour dels Alps després d’haver guanyat les darreres edicions del Tour i de la Vuelta

Chris Froome (Sky) està preparat per culminar el seu Grand Slam particular. Després de les victòries en el Tour i en la Vuelta, ara intentarà l’assalt al Giro per encadenar la tercera victòria en una gran volta per etapes, una fita que no ha fet ningú amb el format actual: el Tour abans que la Vuelta. L’èxit d’aquesta brutalitat, desaconsellada inclús per alguns dels mateixos tècnics de l’Sky, que consideren que posa en perill la cinquena victòria a París, només la podrien evitar rivals com Thibaut Pinot i Fabio Aru o la resolució desfavorable del cas obert pel resultat anormal de salbutamol en un control durant la Vuelta. Davant de la incertesa burocràtica, fins i tot el president de la UCI l’ha advertit de no córrer a Itàlia, però el britànic manté tossudament la preparació.

Ahir tot just se’l va veure en una cursa per tercera vegada el 2018. Després de participar en la vuelta a Andalusia (10è) i en la Tirrena (34è) i acumular dotze dies de competició, ara última el to en el Tour dels Alps, on coincideix amb els principals adversaris del Giro, Pinot i Aru, amb qui ja va tenir la primera disputa en els últims dinou quilòmetres, en l’ascens a Rovereto. A Froome se’l va veure atrevit i fresc i ben flanquejat pels companys d’equip, entre els quals el sabadellenc David de la Cruz, que serà una de les seves peces fonamentals en el Giro.

Al final de la jornada, al cap de files de l’Sky se’l va veure satisfet: “Ha estat una etapa curta i amb un ritme explosiu. Per això volia venir aquí. Estic convençut que estic en la direcció correcta; les sensacions són bones.”

D’altra banda, De la Cruz va destacar la importància de la cursa: “És l’última prova amb Chris abans del Giro i serà important veure com treballem amb vista a la cursa italiana. És el test de prova del que serà el Giro, així que és una cursa important.” I va afegir: “Hi ha ports semblants als que ens trobarem en el Giro, llargs i amb pendents forts. Al final es corre una bona part a Itàlia, amb equips italians, carreteres italianes, i és ideal.”

LA FRASE

Estic convençut que estic en la direcció correcta i tinc bones sensacions
Chris Froome
ciclista sky

Bilbao sorprèn els favorits

El ciclista de Gernika Pello Bilbao (Astana) es va endur la primera etapa del Tour dels Alps (Arco - Folgaria, 134,6 km) i es va enfundar el mallot de líder després de culminar amb èxit un moviment en els dos últims quilòmetres i mentre els favorits per la victòria final es marcaven entre ells. El seu company d’equip Luis León Sánchez va entrar en segona posició; Pinot i Froome, a deu i Aru a catorze. Avui, un altre examen per als candidats a la victòria i test per als favorits en un final explosiu a Fiemme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)