Tennis

Djokovic jugarà el Godó

Tennis. La presència del serbi arrodoneix el millor cartell de la història del Barcelona Open Sabadell amb Nadal, Dimitrov, Thiem, Goffin i Nishikori

El tennista serbi Novak Djokovic (13è de l’ATP) ha confirmat aquest migdia la seva participació en el Barcelona Open Banc Sabadell que comença demà dissabte amb la disputa de la fase prèvia i la celebració del sorteig del quadre final. L’exnúmero 1 del món, que al llarg de la seva carrera ha guanyat 68 tornejos, enriqueix amb la seva participació un torneig que presenta el millor cartell de la seva història. Al costat de Djokovic hi participaran Rafa Nadal, número 1 del món i deu cops campió del torneig, el búlgar Grigor Dimitrov (5è), l’austríac Dominic Thiem (7’è), el belga David Goffin (10è) i el bicampió japonès Kei Nishikori (36è). Cinc dels vuit jugadors que ahir van afrontar els quarts del Masters 1000 de Montecarlo jugaran el Barcelona Open Banc Sabadell 66è Trofeu Comte de Godó.

La derrota prematura de Djokovic dijous en els vuitens de Montecarlo davant de Thiem va fer que el serbi declarés que volia jugar la setmana vinent per prosseguir amb el seu rodatge sobre terra batuda. També tenia l’alternativa de jugar el torneig de Budapest però ha triat Barcelona.

Djokovic, que ha sumat 12 tornejos del Grand Slam al llarg de la seva carrera, és un dels jugadors més rellevants de tots els temps. I en terra batuda, que no és la seva millor superfície, ha aixecat 13 trofeus, entre ells el de Roland Garros de 2016. El campió de Belgrad és el cinquè tennista que ha estat més temps en el número 1 amb un total de 223 setmanes.

Djokovic va participar en una anterior ocasió en el torneig català l’any 2006, quan era el 178è del rànquing. Va disputar un partit i va ser eliminat en la primera eliminatòria pel valencià Daniel Gimeno Traver en tres sets. En la present temporada, només ha disputat quatre tornejos amb un balanç de quatre partits guanyats i quatre de perduts, l’últim el d’ahir a Montecarlo enfront de Thiem.

Per un altre costat, el tennista de Conca Pablo Andújar ha rebut una invitació de l’organització i serà una de les grans atraccions de la fase prèvia que arrenca demà. Finalista el 2015 al RCT Barcelona i mortificat posteriorment per les lesions, Andújar arriba certament pletòric. Ha guanyat deu partits consecutius i dos títols, el challenger de Villena i l’obert ATP de Marràqueix. Albert costa, el director del torneig, considera que serà “la millor fase prèvia dels últims anys”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)