El Sabadell perd la final de l’Eurolliga als penals

La final ha acabat amb empat a vuit i el Kirixi, l’amfitrió, ha estat més encertat des del punt de penal (4-5) i ha revalidat el títol

L’Astralpool Sabadell se li ha escapat la victòria a la final de l’Eurolliga als penals. Ha empatat el partit contra el Kirixi a vuit gols, però en la tanda de penals n’ha fallat un (4-5) i s’ha hagut de conformar amb la medalla de plata.

La final ha tingut diferents alternatives. Les vallesanes, quatre cops campiones de la competició, han dominat el primer parcial, encara que les russes han empatat a pocs segons del final (3-3).

En el segon parcial, les catalanes s’han encallat en atac per culpa dels pals i la bona actuació de la portera local Karnaukh. Mentre que les russes, que jugaven davant dels seus aficionats, n’han tingut prou amb dos gols per arribar al descans per davant en el resultat (3-5).

El conjunt de David Palma ha reaccionat en el tercer parcial, tot i que les locals han acabat per davant (5-6). En els últims vuit minuts hi ha hagut de tot. El Sabadell ha estat capaç de recuperar la iniciativa en el marcador (7-6), però s’ha plantat a l’últim minut perdent per la mínima (7-8). Aleshores, Neushul ha empatat de penal i Maica i Forca encara han tingut l’oportunitat d’aconseguir la victòria.

El desenllaç s’ha viscut des del punt de penal. Les amfitriones els han transformat tots mentre que Judith Forca ha errat el quart.

D’aquesta manera, les russes han revalidat el títol que van aconseguir el curs passat també a Kirixi. És la segona final que perden les catalanes, que han disputat set de les últimes finals a quatre.