Tennis

Vol l’onzè títol a Montecarlo

Tennis. Rafael Nadal va ser molt superior a Grigor Dimitrov en la semifinal (6-4 i 6-1) i avui jugarà la final contra Kei Nishikori, que va sorprendre Alexander Zverev, el tercer favorit

Per onzena vegada en dotze participacions Rafael Nadal disputarà la final del Masters 1.000 de Montecarlo. En les deu vegades anteriors el manacorí, número u mundial, va aconseguir la victòria i va aixecar el trofeu i en aquesta ho tornarà a intentar contra el japonès Kei Nishikori. Rafael Nadal només ha perdut un partit en aquest torneig i va ser en la semifinal de l’any 2015 contra el serbi Novak Djokovic.

La classificació del manacorí per a una nova final va ser clara i contundent i va derrotar per 6-4 i 6-1 el búlgar Grigor Dimitrov, el quart cap de sèrie, en una hora i trenta-dos minuts. Rafael Nadal va començar el partit molt concentrat i trencant el servei del seu rival en el segon joc es va situar amb un 3-0 a favor seu. El búlgar va reaccionar, va fer un break en el cinquè joc i en el sisè va anivellar el primer set (3-3). L’enfrontament es va mantenir anivellat i amb els dos jugadors guanyant el seu servei fins al 5-4 i servei de Dimitrov en què el manacorí va tornar a fer un break i es va adjudicar el primer set en una hora i un minut de lluita. La segona màniga va ser molt més senzilla per a Nadal, que va tornar a fer una demostració del seu joc, tant quan tenir el servei en el seu poder guanyant-lo fàcilment, com quan estava en la restada que s’adjudicava el del rival. Nadal va aconseguir un 5-0 davant un Dimitrov que no aconseguir aturar el seu rival, que es va acabar imposant per un clar 6-1 i va aconseguir la classificació per a la final.

La segona semifinal va ser molt més disputada i Kei Nishikori va necessitar dues hores i tretze minuts per completar la sorpresa contra el tercer favorit, l’alemany Alexander Zverev (3-6, 6-3 i 6-4). El japonès va començar perdent el primer et però va imposar el seu domini en el segon amb tres trencaments de servei sobre el seu rival. El tercer set va ser molt anivellat i es va decidir en el desè i últim joc i en l’únic break del set i que va donar a Nishikori la classificació per poder lluitar per un títol que no ha guanyat mai. Nadal i Nishikori s’enfrontaran en la final de Montecarlo, que serà la repetició de la final del 2016 del Godó, un torneig que comença justament demà.

CONTUNDENT

7
jocs seguits
va guanyar el manacorí entre el final del primer set –dos– i l’inici del segon, cinc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)